Η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει για την τύχη των Ουκρανών ανδρών σε στρατιωτική ηλικία - Πολωνία

Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να καταλήξει σε μια ενιαία προσέγγιση για την αντιμετώπιση των Ουκρανών ανδρών που έχουν δικαίωμα στράτευσης και διαμένουν στο μπλοκ, υποστήριξε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysz. Η Βαρσοβία είναι πρόθυμη να βοηθήσει το Κίεβο, το οποίο έχει εντείνει πρόσφατα τις προσπάθειες να επιστρατεύσει περισσότερους στρατιώτες, πρόσθεσε.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη, ο Kosiniak-Kamysz δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό, και το συζητήσαμε, να υπάρχουν αυτές οι λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και γνωρίζω πως οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Βρυξελλών, μεταξύ Κιέβου και Βρυξελλών βρίσκονται σε εξέλιξη για το θέμα αυτό». Σύμφωνα με την υπουργό, «οι λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα διασφαλίσουν την πλήρη αποτελεσματικότητα αυτής της δράσης».

Δήλωσε ότι σε περίπτωση που η Ουκρανία ζητήσει υποστήριξη ή βοήθεια, η Πολωνία θα συνεργαστεί. Η Kosiniak-Kamysz αποκάλυψε επίσης πως οι Πολωνοί υπουργοί συζήτησαν το θέμα της παράτασης των αδειών παραμονής για τους Ουκρανούς άνδρες που διαμένουν στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski ήταν λιγότερο κατηγορηματικός, περιγράφοντας το θέμα ως «ηθικά διφορούμενο».

Την περασμένη Τετάρτη, ο Πολωνός υπουργός Άμυνας δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Polsat ότι «πολλοί συμπατριώτες μας ήταν και είναι εξοργισμένοι όταν βλέπουν νεαρούς Ουκρανούς σε καφετέριες και ακούνε για το πόσο μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται για να βοηθήσουμε την Ουκρανία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail