Το μεγαλύτερο εργοστάσιο πυρίτιδας της Ευρώπης θα κατασκευαστεί στη Ρουμανία

Facebook/Black Sea Defense and Aerospace
Freepen.gr - Το μεγαλύτερο εργοστάσιο πυρίτιδας της Ευρώπης θα κατασκευαστεί στη Ρουμανία, στην κομητεία Brasov, με επένδυση σχεδόν 400 εκατομμυρίων ευρώ, επιβεβαίωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Γερουσίας και πρώην πρωθυπουργός Nicolae Ciucă, σύμφωνα με την magyarnemzet.hu.

Μιλώντας στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης στρατιωτικού εξοπλισμού BSDA 2024 (Black Sea Defense and Aerospace) στο Βουκουρέστι, ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου, ο οποίος τώρα είναι πολιτικός, δήλωσε πως η Ρουμανία θα κατασκευάσει το εργοστάσιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση να χρηματοδοτεί τον τεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται για την παραγωγή της πυρίτιδας.

Τον Μάρτιο, ο πρωθυπουργός Marcel Ciolacu ανακοίνωσε πως η Ρουμανία θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο πυρίτιδας, στο οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι εταίρος. Ο υπουργός Οικονομικής Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Stefan-Radu Oprea πρόσθεσε ότι το ρουμανικό αμυντικό βιομηχανικό καταπίστευμα Romarm αναμένεται να συνεργαστεί με τη γερμανική Rheinmetall για την υλοποίηση του έργου και πως επί του παρόντος προετοιμάζεται η σύμβαση.

Στον χαιρετισμό του, ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν επίσης παρών στα εγκαίνια της BSDA-2024 στο Βουκουρέστι, δήλωσε: «Δισεκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να εισρεύσουν στη ρουμανική οικονομία το επόμενο διάστημα χάρη στις παραγγελίες της αμυντικής βιομηχανίας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail