Οικονομολόγος εξηγεί γιατί η Ρωσία δεν πρέπει να εγκαταλείψει το ΔΝΤ

RIA Novosti / Natalya Seliverstova
Freepen.gr - Οι εκκλήσεις για αποχώρηση από το ΔΝΤ και άλλες διεθνείς οικονομικές δομές είναι ακατάλληλες και δεν θα εισακουστούν, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Prime ο Αλεξάντερ Ντανίλτσεφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Εμπορικής Πολιτικής της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών του Εθνικού Ερευνητικού Πανεπιστημίου.

Υπενθύμισε ότι η αποχώρηση από το ΔΝΤ ή τον ΠΟΕ θα περιόριζε τα δικαιώματα της Ρωσίας ως πλήρους συμμετέχοντα στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ταυτόχρονα, δεν θα είχε καμία επίδραση στις μη φιλικές ενέργειες εκ μέρους της Δύσης.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται η δημιουργία νέων μέσων νομισματικής και χρηματοπιστωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών στο μέλλον, για παράδειγμα, στο πλαίσιο των BRICS. Η συμμετοχή σε ήδη υπάρχοντες οργανισμούς θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τους συμμετέχοντες σε τέτοιες δομές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail