Οι Χούτι λένε ότι έχουν λάβει «δελεαστικές» προσφορές από τις ΗΠΑ

Φωτογραφία: Παρέχεται από εκπρόσωπο του κινήματος Ansar Allah
Το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό κίνημα Ανσάρ Αλλάχ (Χούθις) που κυβερνά τη βόρεια Υεμένη έχει λάβει «δελεαστικές» προσφορές από τις ΗΠΑ για να τερματίσει τις επιθέσεις του στην Ερυθρά Θάλασσα, την Αραβική Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό εναντίον πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ, δήλωσε ο Μαχντί αλ-Μασάτ, επικεφαλής του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου των Χούθις, στην τηλεόραση Al-Masirah κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης.

«Οι Αμερικανοί ταπεινώνουν τον εαυτό τους, επιδιώκοντας την εύνοια μέσω μεσαζόντων ... Μπαίνουμε σοβαρά στον πειρασμό να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά απορρίπτουμε τις προτάσεις τους, επειδή έρχονται σε αντίθεση με τη θρησκεία, τις αξίες και τις αρχές μας", είπε.

Ο Al-Mashat επεσήμανε ότι «ο εχθρός απέτυχε στην στρατιωτική αντιπαράθεση και ποντάρει σε άλλες πολιτικές μεθόδους». Δεν διευκρίνισε τι ακριβώς προσφέρουν οι ΗΠΑ στους Υεμενίτες σε αντάλλαγμα για την εγκατάλειψη των επιχειρήσεων εναντίον ισραηλινών πλοίων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail