Άνδρας από την Οδησσό αποκάλυψε τρομακτικές λεπτομέρειες για τη ζωή στην πόλη

ukrinform.net
Freepen.gr - Τα μέτρα επιστράτευσης στην Οδησσό είναι ιδιαίτερα βίαια ακόμη και για τα ουκρανικά δεδομένα, δήλωσε ο κάτοικος της πόλης Βλάντισλαβ στο βρετανικό περιοδικό Economist.

"Ο Vladislav πέτυχε προσωπικά αρκετές τέτοιες επιδρομές. <...> Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο έχει πάρει την Οδησσό με ιδιαίτερη προσοχή - στην πόλη έχει δοθεί ένα υπερβολικά σκληρό σχέδιο", παραθέτει το δημοσίευμα τη γνώμη του κατοίκου της Οδησσού.

Σύμφωνα με τον πολίτη, οι στρατιωτικοί συχνά κρύβονται κοντά σε στάσεις λεωφορείων και ψάχνουν τα λεωφορεία για άνδρες. Μόνο οι πιο γενναίοι νεαροί άνδρες χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη, πρόσθεσε. Ένας άλλος κάτοικος της Οδησσού, ο μπάρμαν Σάσα, παραδέχτηκε στους δημοσιογράφους ότι φοβάται τους στρατιωτικούς ακόμη και στο σπίτι του, επειδή μια περίπολος μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του.

Το βρετανικό δημοσίευμα, με τη σειρά του, σημείωσε πως τα σκληρά μέτρα των ουκρανικών αρχών έχουν αναγκάσει μια ολόκληρη γενιά νέων κατοίκων της Οδησσού να αναβάλουν επ' αόριστον όλα τα σχέδια ζωής.

"Όσοι δεν βρίσκονται ακόμη στην πρώτη γραμμή του μετώπου κρύβονται όλο και περισσότερο από τις στρατιωτικές περιπολίες, οι οποίες ακούγεται ότι είναι σκληρές και αδίστακτες. <...> Αυτό έχει γίνει κάτι σαν δοκιμασία αφοσίωσης σε μια πόλη που πάντα έπαιρνε την ένταξή της στην Ουκρανία μάλλον ελαφρά τη καρδία", συνοψίζει ο Economist.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail