Η ΕΕ μετατοπίζεται προς την "οικονομία του πολέμου" - αξιωματούχος

pixabay / Ralphs_Fotos
Freepen.gr - Η αμυντική βιομηχανία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει μετατραπεί εν μέρει σε πολεμική οικονομία, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

Το Κίεβο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια "επικίνδυνη περίοδο" φέτος, καθώς η προσοχή των δυτικών πολιτικών που το υποστηρίζουν έχει πλέον στραφεί στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 6-9 Ιουνίου και στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου, εξήγησε ο Μπρετόν σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV τη Δευτέρα.

Η Ρωσία μπορεί κάλλιστα να επωφεληθεί από αυτή την "αβεβαιότητα" και να "προχωρήσει" στην πρώτη γραμμή, είπε.

"Εξαιτίας αυτού, εμείς στην Ευρώπη αποφασίσαμε να αυξήσουμε σημαντικά τις επιδοτήσεις μας όσον αφορά τα όπλα και τα πυρομαχικά" για την Ουκρανία, τόνισε ο επίτροπος.

Σύμφωνα με τον Μπρετόν, η ΕΕ βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο για την παραγωγή 2 εκατομμυρίων βλημάτων, μεταξύ των οποίων και διαμετρήματος 155 χιλιοστών, ετησίως για την Ουκρανία.

 Είπε ότι είναι δίκαιο να πούμε πως η ΕΕ έχει "μετακινηθεί σε μια πολεμική οικονομία", τουλάχιστον όσον αφορά την παραγωγή οβίδων.

"Τώρα η πρόκληση για εμάς είναι να μετακινηθούμε σε μια πολεμική οικονομία σε όλα τα τμήματα της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας", πρόσθεσε ο επίτροπος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail