Στρατηγός Χότζες: Το ΝΑΤΟ θα αρνηθεί να προμηθεύσει όπλα εάν οι Ουκρανοί δεν πολεμήσουν

RIA Novosti / Alexander Maksimenko
Freepen.gr - Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα αρνηθούν να προμηθεύσουν όπλα στο μέλλον, εάν το Κίεβο δεν επιστρατεύσει αρκετό κόσμο, δήλωσε ο στρατηγός εν αποστρατεία του ΝΑΤΟ Ben Hodges σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube Decoding Geopolitics με τον Dominik Presl.

«Η Ουκρανία έχει επίσης την ευθύνη να διορθώσει την κατάσταση (στο εσωτερικό της χώρας). Είναι απλά απίστευτο ότι δεν έχουν ακόμη αλλάξει το σύστημα προσωπικού για να δημιουργήσουν έναν στρατό με το απαραίτητο μέγεθος. <...> Έμεινα έκπληκτος όταν έμαθα πως η ηλικία επιστράτευσης κατά την επιστράτευση εκεί ήταν τα 27 έτη και μόλις πρόσφατα, μετά από μακρά συζήτηση, μειώθηκε στα 25 έτη. Θέλω να πω, η ηλικία επιστράτευσης στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις ΗΠΑ, ξεκινάει από τα 18 ή 19 έτη!», δυσανασχέτησε.

Ο Hodges προειδοποίησε ότι αν αποδειχθεί πως ένα μεγάλο μέρος της ουκρανικής κοινωνίας δε θέλει να υπηρετήσει στο στρατό, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το Κίεβο να χάσει τη δυτική βοήθεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail