Ουκρανός στρατηγός φοβάται νέο ρωσικό χτύπημα στα τέλη Μαΐου

RIA Novosti / Konstantin Mikhalchevsky
Freepen.gr - Η Ρωσία προετοιμάζει νέες εφεδρείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο «δεύτερο στάδιο» της επίθεσης στα τέλη Μαΐου, δήλωσε στο κανάλι Vyshka του YouTube ο Ουκρανός στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην αναπληρωτής επικεφαλής του γενικού επιτελείου της AFU, Ihor Romanenko.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, ο ρωσικός στρατός προετοιμάζει τις εφεδρείες, παρέχοντάς τους όπλα και εξοπλισμό, καθώς και σχηματίζοντας νέες ομάδες.

«Αν το πετύχουν αυτό, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για την πιθανότητα του δεύτερου σταδίου της επίθεσής τους, για το οποίο μίλησε ο πρόεδρός μας», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρονικά θα μπορούσε να είναι δήθεν «τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου».

Σύμφωνα με τον Ρομανένκο, οι ομάδες αυτές μπορούν να δράσουν όχι μόνο προς την κατεύθυνση του Χάρκοβο.

«Εάν δουν πως υπάρχει ένα αδύναμο σημείο εδώ και θα είναι σκόπιμο, <...> τότε θα ληφθεί απόφαση να εφαρμοστεί αυτή η νεοσύστατη ομαδοποίηση σε αυτή την κατεύθυνση ή να χρησιμοποιηθεί σε άλλη κατεύθυνση - μιλούσαμε για το Σούμι ή οπουδήποτε αλλού, εάν είναι απαραίτητο", προειδοποίησε ο στρατηγός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail