Η Γερμανία αντιτίθεται στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ πάνω από την Ουκρανία

pixabay / karlherl
Freepen.gr -
Το Βερολίνο θεωρεί ότι το αίτημα του Βλαντιμίρ Ζελένσκι για μια «αντιπυραυλική ασπίδα» του ΝΑΤΟ πάνω από την Ουκρανία είναι ένα βήμα πάρα πολύ μακριά, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Χέμπεστρεϊτ.

Μιλώντας στους New York Times την περασμένη εβδομάδα, ο Ουκρανός ηγέτης υποστήριξε πως το ΝΑΤΟ θα πρέπει να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους από το έδαφός του, όπως έκαναν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο με ιρανικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στόχευαν το Ισραήλ.

«Από τη δική μας άποψη, αυτό θα ήταν μια ανάμειξη, μια άμεση ανάμειξη σε αυτή τη σύγκρουση. Και αυτό είναι κάτι που δεν επιδιώκουμε", δήλωσε ο Hebestreit στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Τα σχόλιά του έρχονται δύο ημέρες αφότου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απέρριψε ομοίως την ιδέα, δηλώνοντας στο γερμανικό πρακτορείο Welt am Sonntag ότι το μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ «δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης».

Ο Στόλτενμπεργκ επέμεινε πως «δεν υπάρχουν σχέδια να σταλούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ή να επεκταθεί η ασπίδα αεράμυνας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail