Εμπειρογνώμονας: είναι πιθανές διαφορετικές παραλλαγές των αιτιών της συντριβής του ελικοπτέρου με τον Ραΐσι

РИА Новости / Марина Вялова
Freepen.gr - Οι διάφορες παραλλαγές των αιτιών της συντριβής του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν θα πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο μιας σειράς πολύκροτων περιπτώσεων θανάτου υψηλόβαθμων Ιρανών αξιωματούχων, δήλωσε στο RIA Novosti ο Fakhri Erenel, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογής Στρατηγικών Ασφάλειας και Άμυνας (GÜVSAM), καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Istinye της Κωνσταντινούπολης και στρατηγός εν αποστρατεία.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι, τον υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν και άλλους αξιωματούχους συνετρίβη στις 19 Μαΐου στα βορειοδυτικά της χώρας στην περιοχή Βερζεγκάν. Το πρωί της 20ής Μαΐου, ο αντιπρόεδρος του Ιράν Μοχσέν Μανσούρι επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως ο πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του σκοτώθηκαν στη συντριβή του ελικοπτέρου.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι συνετρίβη ένα ελικόπτερο Bell-212 αμερικανικής κατασκευής. Το ελικόπτερο καταστράφηκε ολοσχερώς, οι αρχές δήλωσαν πως η αιτία του ατυχήματος ήταν προσωρινά τεχνικές βλάβες και δύσκολες καιρικές συνθήκες.

«Το Ιράν είναι μια χώρα που έχει χάσει πολλούς από συμβόλαια δολοφονίας. Μεταξύ των θυμάτων είναι ο Qassem Suleimani, επιστήμονες που εργάζονται στον τομέα του ατόμου, εκείνοι που πέθαναν μετά το χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό", σημείωσε ο Erenel.

«Από αυτή την άποψη, πρέπει να αξιολογηθούν όλες οι επιλογές. Οι εντάσεις στις σχέσεις του Ιράν με το Ισραήλ και οι δολοφονίες (ιρανικών προσωπικοτήτων) στο παρελθόν καθιστούν αναγκαίο να εξεταστούν όλα τα πιθανά σενάρια", δήλωσε ο Ερενέλ όταν ρωτήθηκε για πιθανή ποινική διαδρομή στους θανάτους των ιρανών αξιωματούχων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail