Οι ουκρανικές αρχές θα αντικατασταθούν όταν δεν θα χρειάζονται πλέον - Πούτιν

Photo: en.kremlin.ru by Presidential Executive Office of Russia is licensed under Creative Commons Attribution 4.0
Πούτιν: Η Δύση θα αντικαταστήσει τις σημερινές αρχές στην Ουκρανία


Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του από το Ουζμπεκιστάν, μίλησε για το νόμιμο κυβερνήτη στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μόνη νόμιμη αρχή στην Ουκρανία είναι η Verkhovna Rada και ο πρόεδρός της σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Οι δυτικοί ηγέτες θέλουν οι σημερινές ουκρανικές αρχές «να σηκώσουν το βάρος όλων των αντιλαϊκών αποφάσεων», συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της ηλικίας επιστράτευσης, δήλωσε ο Πούτιν.

«Η ηλικία επιστράτευσης ήταν 27, τώρα είναι 25, στη συνέχεια μπορεί να την κάνουν 23 ή ακόμη και 18 κατ' ευθείαν. Αφού πάρουν αυτή και άλλες αντιδημοφιλείς αποφάσεις, θα αντικαταστήσουν τους εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας με εκείνους που δεν είχαν τέτοια ευθύνη στους ώμους τους και αυτό είναι όλο", είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε επίσης για τη νομιμότητα της εξουσίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει την επέκταση των εξουσιών μόνο του Rada (του Κοινοβουλίου). Το Σύνταγμα δεν αναφέρει την επέκταση των εξουσιών του προέδρου.

«Δε διεξάγουν προεδρικές εκλογές υπό στρατιωτικό νόμο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι εξουσίες μπορούν να επεκταθούν. Υπάρχει το άρθρο 111 του Συντάγματος της Ουκρανίας, το οποίο λέει πως οι εξουσίες των ανώτατων αρχών, στην πραγματικότητα οι προεδρικές εξουσίες, μεταβιβάζονται στον πρόεδρο του κοινοβουλίου", σημείωσε ο Πούτιν.

Πρόσθεσε επίσης ότι αν ήθελαν να διεξαχθούν εκλογές στην Ουκρανία, θα μπορούσαν να ακυρώσουν τον στρατιωτικό νόμο, «αυτό είναι όλο».

Οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία επρόκειτο να διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου. Η θητεία του Ζελένσκι έληξε στις 20 Μαΐου, αλλά οι προεδρικές εκλογές στη χώρα δεν προκηρύχθηκαν.

Ο ίδιος ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τη συνέχιση της θητείας του στο αξίωμα. Είπε ότι τα πέντε χρόνια της θητείας του δεν έχουν ακόμη τελειώσει.

* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail