Η ρωσική πρεσβεία στον Καναδά αποκάλεσε τους εκπαιδευτές στην Ουκρανία νόμιμο στόχο

pixabay / ElasticComputeFarm
Freepen.gr - Η δήλωση των καναδικών αρχών ότι δεν περιορίζουν την Ουκρανία στη χρήση των όπλων που της έχουν παρασχεθεί δεν θα επηρεάσει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης και οι εκπαιδευτές στο ουκρανικό έδαφος αποτελούν νόμιμο στόχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στον Καναδά.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτές οι ενέργειες δεν θα επηρεάσουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης και δε θα δώσουν πλεονεκτήματα στο καθεστώς του Κιέβου. Η Ρωσία διαθέτει όλες τις απαραίτητες στρατιωτικές και τεχνολογικές δυνατότητες για να εξουδετερώσει αυτή την απειλή και να λάβει αντίμετρα για την αποτροπή της", ανέφερε η διπλωματική αποστολή.

«Ο Καναδάς και οι σύμμαχοί του θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν πως οι στρατιωτικοί ή οι λεγόμενοι εκπαιδευτές από χώρες του ΝΑΤΟ που σταθμεύουν στην Ουκρανία, οι οποίοι συντηρούν και βοηθούν στη χρήση του εξοπλισμού που μεταφέρεται από το Κίεβο, αποτελούν νόμιμο στόχο για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η καναδική υπουργός Εξωτερικών Melanie Joly δήλωσε ότι ο Καναδάς δεν περιορίζει την Ουκρανία από το να χρησιμοποιήσει τα όπλα που της παραδόθηκαν. Ζήτησε να ληφθεί μια «προοδευτική στάση» στο θέμα αυτό, διότι, σύμφωνα με την υπουργό, η Ρωσία «δεν τηρεί κόκκινες γραμμές».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail