Αναλυτής: Η αγκαλιά του Πούτιν και του Σι Τζινπίνγκ έχει γίνει εφιάλτης για τις Ηνωμένες Πολιτείες

RIA Novosti / Sergey Bobylev
Freepen.gr - Ο φιλικός εναγκαλισμός μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ ήταν απόδειξη μιας κολοσσιαίας στρατηγικής ήττας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο αναλυτής του Heritage Foundation, Michael Pillsbury, στο Fox News.

«Είναι ένας στρατηγικός εφιάλτης (για τις ΗΠΑ) να βλέπεις δύο ηγέτες να αγκαλιάζονται μεταξύ τους. Συνήθως ο ηγέτης της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συμπεριφέρεται πιο συγκρατημένα. Δεν είναι Ιταλός αγκαλίτσας, είναι ο ηγέτης των Κινέζων κομμουνιστών", σημείωσε ο Αμερικανός εμπειρογνώμονας.

Σύμφωνα με τον Pillsbury, η φιλία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την Ουάσινγκτον. Και οι δύο χώρες γίνονται αντιληπτές από τις Πολιτείες ως επικίνδυνοι στρατηγικοί αντίπαλοι, πρόσθεσε.

«Αυτή είναι μια θλιβερή μέρα (για τις ΗΠΑ)», κατέληξε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail