Πόσο μπερδεμένη είναι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ αυτή την στιγμή;

Photo: Public domain
Πάνω από 30 χρόνια από τότε που οι Συμφωνίες του Όσλο παρουσιάστηκαν ως μια τεράστια αλλαγή στη Μέση Ανατολή, υπάρχουν ακόμη περισσότεροι λόγοι να μην εμπιστευόμαστε τόσο τους Αμερικανούς όσο και τους Ισραηλινούς.

Martin Jay - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Αραφάτ είχε δίκιο. Ήξερε στη Σύνοδο Κορυφής του Καμπ Ντέιβιντ το 2000 ότι αν υπέγραφε τη συμφωνία που του προσφέρθηκε - 92% της Γάζας και 100% της Δυτικής Όχθης - για ένα νέο παλαιστινιακό κράτος, πως μέσα σε λίγες μόνο ώρες οι Ισραηλινοί θα τον είχαν εξαπατήσει και θα είχαν εισβάλει, δεδομένου ότι το πιο αμφιλεγόμενο σημείο της συμφωνίας ήταν πως και οι δύο θα έπρεπε να αποστρατιωτικοποιηθούν.

Σήμερα η υπόθεση της δυσπιστίας προς την Αμερική και το Ισραήλ είναι ακόμη ισχυρότερη. Οι γονείς μας που ήταν μάρτυρες της Συνόδου Κορυφής του Καμπ Ντέιβιντ και πριν από αυτήν των Συμφωνιών του Όσλο το 1993 - και οι δύο αποτυχημένες προσπάθειες του Μπιλ Κλίντον να δημιουργήσει μια λύση δύο κρατών εντός του Ισραήλ για τους Παλαιστίνιους - δεν θα πίστευαν αυτό που βλέπουμε τώρα, μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου. Το Ισραήλ έχει όχι μόνο επιτραπεί αλλά και ωθηθεί σε αυτό που γίνεται ολοφάνερα μια πολιτική εθνοκάθαρσης στη Γάζα και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης μας ζητούν να πιστέψουμε ότι υπάρχει λόγος σε αυτή την τρέλα που επιτρέπει στο Ισραήλ να βομβαρδίζει αθώους πολίτες ενώ στέλνει επισιτιστική βοήθεια. Το Ισραήλ κατάφερε να ξεγελάσει με επιτυχία περίπου μισό εκατομμύριο κατοίκους της Γάζας για να μετακινηθούν στη Ράφα, η οποία υποτίθεται ότι είναι «ασφαλής ζώνη», μόνο και μόνο για να πάει τη γενοκτονία στο επόμενο επίπεδο και να τους δολοφονήσει μαζικά ενώ βρίσκονται εκεί - και όλα αυτά υπό τα μάτια της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας, η οποία είναι μάρτυρας της αποτυχίας του διεθνούς δικαίου που θα έπρεπε να αποτρέψει τις IDF από το να φτάσουν ακόμη και στο ίδιο το συνοριακό πέρασμα με την Αίγυπτο, παρεμπιπτόντως μέρος της συμφωνίας του Καμπ Ντέιβιντ τη δεκαετία του '70.

Ο Μπάιντεν διοικεί πραγματικά τις ΗΠΑ; Η μόνη υποψία που θα μπορούσε να υποδείξει ότι το κάνει, θα ήταν οι ασυνάρτητες αποφάσεις και ενέργειες του ίδιου και της κυβέρνησής του, για να μην αναφέρουμε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κατέληξε σε μια πρόσφατη έκθεση πως πιθανότατα το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο χρησιμοποιώντας σχεδόν σίγουρα αμερικανικά όπλα για να βομβαρδίσει τους κατοίκους της Γάζας στη Ράφα. Αλλά η έκθεση φάνηκε να είναι ένας αυτοσχέδιος βρασμός. Ενώ έδειχνε με το δάχτυλο, συγχωρούσε επίσης το Ισραήλ για τα εγκλήματα πολέμου, ενθαρρύνοντας έτσι την κυβέρνηση να συνεχίσει, με επικεφαλής τον Νετανιάχου, ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν έγινε πρωθυπουργός στο Ισραήλ, έδωσε μια βραβευμένη παράσταση για τον Κλίντον, με την οποία ο ίδιος και η κυβέρνησή του έδειξαν ότι ήταν προσηλωμένοι στο ήθος των συμφωνιών του Όσλο και του Καμπ Ντέιβιντ. Στην πραγματικότητα ήταν μια μπλόφα καθώς εξαπάτησε ακόμη και έναν αφελή πρόεδρο των ΗΠΑ αφήνοντας τους Παλαιστίνιους να ασκήσουν το μόνο εργαλείο που είχαν τα επόμενα χρόνια: την τρομοκρατία.

Ο Μπάιντεν, όταν έχει διαύγεια, είναι λιγότερο αφελής για το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι που παίζει και κερδίζει ο Νετανιάχου. Η κίνησή του να μπλοκάρει προσωρινά τις παραδόσεις όπλων στις IDF είναι φυσικά μπλόφα, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι για τουλάχιστον δύο μήνες το Ισραήλ έχει αρκετά αποθέματα. Η αλήθεια του τεχνάσματος είναι ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ έχουν πράγματι πολύ χαμηλά επίπεδα πυρομαχικών και πως ο Μπάιντεν στην πραγματικότητα δίνει χρόνο στους κατασκευαστές να αναπληρώσουν τα δικά τους αποθέματα, ενώ προσπαθεί να ξεγελάσει το αφελές αμερικανικό κοινό ότι πραγματικά νοιάζεται για τις ζωές των Παλαιστινίων. Η πραγματικότητα είναι πως δεν έχει κανένα πραγματικό πρόβλημα με το να τους θερίζουν σαν αρουραίους σε ένα μαντρί. Απλά δεν μπορεί να το δηλώσει αυτό όμως και έτσι προσποιείται ότι ενοχλείται για τη γενοκτονία που σύμφωνα με την παλαιστινιακή υγειονομική αρχή έχει φτάσει τους 37.000 θανάτους. Τίποτα σε σύγκριση με το Ολοκαύτωμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σωστά;

Οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο, ακόμη και οι Σιωνιστές ανησυχούν για το αν ο κόσμος θα ξεχάσει τη δική τους σφαγή που άφησε 6 εκατομμύρια εξοντωμένους. Αλλά πώς μπορούμε να το κάνουμε όταν οι IDF μας υπενθυμίζουν κάθε μέρα στη Γάζα και τη Ράφα πώς μοιάζει ένα πραγματικό Ολοκαύτωμα στη σύγχρονη εποχή; Μόνο που αυτή τη φορά έχει την ευλογία των ΗΠΑ και του δικαστηρίου καγκουρό που δημιούργησαν στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με στόχο, ειρωνικά, να αποτρέψουν άλλα Ολοκαυτώματα από το να συμβούν. Τώρα οι Παλαιστίνιοι θα εξαφανιστούν από το πρόσωπο της Γάζας, καθώς οι ελίτ του Ισραήλ και όσοι τις ελέγχουν θέλουν να αρπάξουν το υπεράκτιο φυσικό αέριο της Γάζας. Και ακόμα ο Νετανιάχου συνεχίζει να λέει ψέματα στον κόσμο, όπως και ο εκάστοτε πρόεδρος για την πραγματική φύση του πολέμου. Η συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίζει για να επιτρέψει στην Παλαιστίνη να αποκτήσει το δικό της κράτος; Δεν θα περάσει ποτέ την τελική ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όχι όσο ο Μπάιντεν είναι πρόεδρος. Αλλά ο Τραμπ; Τώρα υπάρχει μια σκέψη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail