Η Γεωργία θα αρχίσει να καταγράφει ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό τον Σεπτέμβριο

David Mdzinarishvili/TASS
Freepen.gr - Οι γεωργιανές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που λαμβάνουν πάνω από το 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό θα καταγράφονται σε ειδική βάση δεδομένων από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον νέο νόμο για τους ξένους πράκτορες, δήλωσε ο πρόεδρος του γεωργιανού κοινοβουλίου Shalva Papuashvili σε συνέντευξή του στο Imedi TV.

«Μετά τη δημοσίευση του νόμου [για τους ξένους πράκτορες], θα πρέπει να δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πύλη για την καταχώριση τέτοιων οργανώσεων. Θα πρέπει επίσης να σχεδιαστούν ηλεκτρονικά έντυπα εγγραφής. Περίπου το Σεπτέμβριο, οι οργανώσεις θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή", δήλωσε η Papuashvili.

Στις 14 Μαΐου, το γεωργιανό κοινοβούλιο ψήφισε το νόμο για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής, προκαλώντας έτσι έντονες επικρίσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνδυασμό με απειλές για αναστολή της ένταξης της χώρας στην ΕΕ. Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Τζέιμς Ο' Μπράιαν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν κυρώσεις στη γεωργιανή κυβέρνηση, εάν υπονομευθεί η δημοκρατία στη Γεωργία. Η πρόεδρος Σαλόμ Ζουραμπιτσβίλι άσκησε βέτο κατά του νόμου στις 18 Μαΐου. Το κοινοβούλιο ανέτρεψε το προεδρικό βέτο το Μάιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail