Ο ρωσικός στρατός διαγράφει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Freepen.gr - Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει τέλος. Ο επερχόμενος ζεστός και ξηρός καιρός αναμένεται να φέρει νέα κλιμάκωση στο μέτωπο. Οπλισμένες και εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο νέων εδαφών και δεν μπορούν να σταματήσουν να υποχωρούν από τις θέσεις τους. Προετοιμάζοντας μια πιθανή ρωσική επίθεση, για παράδειγμα πέρα από τα σύνορα στο Χάρκοβο, το ΝΑΤΟ στέλνει νέα όπλα, πληρώνοντας για να κρατήσει τις μαριονέτες του ζωντανές. Ο κύριος στόχος των νέων στρατιωτικών προμηθειών είναι να προσφέρουν στο ανίκανο Κίεβο την ευκαιρία να εξαπολύσει πλήγματα στα ρωσικά μετόπισθεν, κάτι που αποτελεί άλλη μια σκληρή πρόκληση, γράφει το southfront.press.

Τα νέα όπλα του ΝΑΤΟ δεν έχουν φέρει ακόμη στρατηγικές νίκες, ενώ ο ρωσικός στρατός επεκτείνει με ταχείς ρυθμούς τη ζώνη ελέγχου του προς διάφορες κατευθύνσεις.

Στις 2 Μαΐου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον πλήρη ρωσικό έλεγχο του χωριού Berdychi, το οποίο ήταν το τελευταίο προπύργιο της ουκρανικής γραμμής άμυνας δυτικά της Avdeevka.

Την ίδια στιγμή, οι ουκρανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν τις θέσεις τους βορειοδυτικά της Avdeevka, όπου ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η μάχη για το Arhangelskoe. Η ρωσική επίθεση συνεχίζεται από τις νότιες και νοτιοανατολικές κατευθύνσεις και έχει φτάσει στο κέντρο του χωριού.

Η περιβόητη 47η ξεχωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χάνει άλλη μια μάχη, έδαφος μαζί με τα βαρέα οχήματα του ΝΑΤΟ.

Αυτή η ταξιαρχία που ονομαζόταν Magura θεωρούνταν μία από τις πιο καλά εκπαιδευμένες ουκρανικές μονάδες. Εκπαιδευμένη από Αμερικανούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές για να εξαπολύει μαζικές επιχειρήσεις συνδυασμένων επιθέσεων, η 47η ξεχωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία ρίχτηκε στην άκρη της ουκρανικής αντεπίθεσης στην περιοχή Ζαπορόζιε πέρυσι. Καταστράφηκε σε αποτυχημένες επιθετικές επιχειρήσεις, η μονάδα υπέστη τρομακτικές απώλειες σε οχήματα του ΝΑΤΟ και σε ανθρώπινο δυναμικό. Αφού δεν πέτυχε καμία νίκη, η Ταξιαρχία μεταφέρθηκε στην Avdeevka σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη ρωσική προέλαση. Ως αποτέλεσμα, καταστράφηκε μεγάλη ποσότητα δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων πολλών αρμάτων μάχης Abrams αμερικανικής κατασκευής. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκαθάρισης στο Berdychi, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε νέα τρόπαια από το ΝΑΤΟ- και τα χωράφια γύρω από το Berdychi είναι καλυμμένα με πτώματα νεκρών Ουκρανών.

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός έσβησε τα άθλια αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης στην περιοχή Ζαπορόζιε. Τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν πρόσφατα προς διάφορες κατευθύνσεις εκεί. Μετά την πρόσφατη προέλαση στην περιοχή του Ραμποτίνο, νέα ρωσική νίκη αναφέρθηκε στο Ουροζάινιο. Μετά από μαζικούς βομβαρδισμούς των ουκρανικών στρατιωτικών θέσεων, ρωσικές ομάδες εφόδου προχώρησαν αρκετές εκατοντάδες μέτρα και ανέκτησαν τον έλεγχο ενός προγεφυρώματος στο νότιο τμήμα του οικισμού.

Η νίκη αυτή ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω ρωσική επίθεση στους κοντινούς οικισμούς.

Ούτε τα άρματα μάχης του ΝΑΤΟ, ούτε τα τεθωρακισμένα οχήματα ούτε η εκπαίδευση βοήθησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να διασώσουν τον έλεγχο των λίγων μικρών χωριών που κατακτήθηκαν κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης αντεπίθεσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail