Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση για τις συνέπειες χτυπημάτων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας

Sputnik / Mikhail Metzel
Freepen.gr - Οι δυτικοί υποστηρικτές του Κιέβου πρέπει να καταλάβουν ότι τα πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς στο ρωσικό έδαφος με όπλα που έχουν προμηθεύσει οι ίδιοι θα συνιστούσαν κλιμάκωση της σύγκρουσης και θα οδηγούσαν σε «σοβαρές συνέπειες», περιέγραψε την Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο τέλος διήμερης επίσκεψης στο Ουζμπεκιστάν, ο Πούτιν αναφέρθηκε στα πρόσφατα ουκρανικά αιτήματα προς το ΝΑΤΟ να επιτρέψει τη χρήση των όπλων του για επιθέσεις βαθιά μέσα στη Ρωσία, καθώς και σε σχόλια του επικεφαλής του υπό τις ΗΠΑ μπλοκ, Γενς Στόλτενμπεργκ, που φαίνεται να επικροτεί την τακτική αυτή.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι λέει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως ο Στόλτενμπεργκ «δεν έπασχε από καμία άνοια» όταν εργάστηκε εποικοδομητικά με τη Ρωσία ως πρωθυπουργός της Νορβηγίας (2005-2013).

Αυτή η συνεχής κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. Εάν αυτές οι σοβαρές συνέπειες συμβούν στην Ευρώπη, πώς θα συμπεριφερθούν οι ΗΠΑ, έχοντας κατά νου την ισοτιμία μας στον τομέα των στρατηγικών όπλων; Δύσκολο να πω. Θέλουν παγκόσμια σύγκρουση;

Ο Πούτιν εξήγησε ότι τα πλήγματα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς απαιτούν διαστημικά μέσα αναγνώρισης - τα οποία το Κίεβο δεν διαθέτει, αλλά οι ΗΠΑ διαθέτουν - και πως αυτή η στόχευση γίνεται ήδη από «ειδικούς υψηλής εξειδίκευσης» από τη Δύση, χωρίς ουκρανική συμμετοχή.

«Έτσι, αυτοί οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ, ειδικά στην Ευρώπη, ειδικά στις μικρές χώρες, πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας πως πολλές από αυτές τις χώρες έχουν «μικρό έδαφος και πολύ πυκνό πληθυσμό».

Ο Πούτιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι συνάδελφοί τους στη Δύση αγνοούν τις ουκρανικές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ και σε άλλες ρωσικές περιοχές κατά μήκος των συνόρων και επικεντρώνονται μόνο στη ρωσική προέλαση στο Χάρκοβο.

«Τι το προκάλεσε αυτό; Αυτοί το έκαναν, με τα ίδια τους τα χέρια. Λοιπόν, τότε, θα θερίσουν ό,τι έσπειραν. Το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί αν χρησιμοποιηθούν όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς", πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ερωτηθείς αν η Ρωσία αρνείται να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία, ο Πούτιν είπε στους δημοσιογράφους ότι τέτοιοι ισχυρισμοί της Δύσης είναι αινιγματικοί.

«Δεν αρνούμαστε!», είπε. «Το έχω πει χίλιες φορές, είναι σαν να μην έχουν αυτιά»! 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail