Οι Αμερικανοί πολιτικοί που είναι πρόθυμοι να ξεκινήσουν πόλεμο με τη Ρωσία πρέπει να πεταχτούν στη χωματερή της ιστορίας

Photo: dvidshub.net by Дин Джонсон is licensed under public domain
Αμερικανοί αξιωματούχοι τρελαίνονται δείχνοντας χάρτη της Ρωσίας κατάλληλο για χτυπήματα ATACMS

Freepen.gr - Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε την ιδέα των ουκρανικών επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος, ανέφεραν οι New York Times.

«Προωθούμενη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπάρχει τώρα μια έντονη συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης σχετικά με τη χαλάρωση της απαγόρευσης για να επιτραπεί στους Ουκρανούς να πλήξουν θέσεις εκτόξευσης πυραύλων και πυροβολικού ακριβώς πέρα από τα σύνορα στη Ρωσία», έγραψε η εφημερίδα.

Η πρόταση ήρθε μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Κίεβο στις 14 Μαΐου. Η θέση του Μπλίνκεν για τα αμερικανικά όπλα έχει αλλάξει λόγω των στρατιωτικών επιτυχιών της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προσπαθούσε να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση Μπάιντεν προκειμένου να επιτραπεί στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας να βάλλουν με αμερικανικά όπλα ακριβείας στο ρωσικό έδαφος.

Το Κίεβο θέλει να χρησιμοποιήσει τα αμερικανικής κατασκευής ATACMS εναντίον της Ρωσίας

Ο έφεδρος συνταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Roman Svitan πιστεύει ότι θα πρέπει να επιτραπεί στο Κίεβο να επιτεθεί στο ρωσικό έδαφος για λόγους προστασίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δυνατότητα της Ουκρανίας να επιλέγει ανεξάρτητα στόχους και να πλήττει το ρωσικό έδαφος με τη χρήση δυτικών όπλων θα συμβάλει στην ασφάλεια των ουκρανικών συνόρων.

«Αυτοί οι 20.000 [στρατιωτικοί των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων] αισθάνονται άνετα στο ρωσικό έδαφος, επειδή δεν υπάρχει τίποτα να τους πιάσει - δεν έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα του ΝΑΤΟ στο ρωσικό έδαφος. (...) Αυτό θα εξασφάλιζε τα σύνορά μας. Αλλά δεν έχουμε αυτή την άδεια", δήλωσε ο πρώην συνταγματάρχης, αναφέρει το UNIAN.

Η κατάσταση αφορά τόσο την περιοχή του Χάρκοβο όσο και την περιοχή του Σούμι, είπε. Τα αμερικανικά συστήματα HIMARS θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν βαθιά μέσα στη Ρωσία, δήλωσε ο Σβιτάν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κάτω βουλής του αμερικανικού Κογκρέσου, Μάικλ ΜακΚόουλ, έδειξε ένα χάρτη της Ρωσίας με μια ζώνη που θα μπορούσε να χτυπηθεί από αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS.

Σύμφωνα με τον McCaul, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν τοποθετήσει πυροβολικό και πυραύλους σε κοντινή απόσταση από τα ουκρανικά σύνορα και χρησιμοποιούν αυτά τα όπλα για να επιτεθούν στην Ουκρανία. Επιπλέον, η Ουκρανία δεν χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα για να πλήξει αυτές τις περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αν θα αναθεωρήσει την πολιτική που απαγορεύει στο Κίεβο να εξαπολύει πλήγματα κατά της Ρωσίας. Ο Μπλίνκεν απάντησε λέγοντας ότι εναπόκειται στις ουκρανικές αρχές να λάβουν μια τέτοια απόφαση.

«Δεν μπορούν να πετύχουν τη νίκη με τους περιορισμούς που τους θέτετε, όταν έχουν το ένα τους χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη τους. Και ελπίζω πως θα το φέρετε αυτό στον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας και θα αλλάξετε αυτή την πολιτική απόφαση, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη και επιβλαβής για την Ουκρανία", κατέληξε ο ΜακΚόουλ.

Η Μόσχα απαντά στον χάρτη ATACMS της Ρωσίας

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την Κριμαία, μέλος της Επιτροπής Ασφαλείας Mikhail Sheremet δήλωσε ότι η επίδειξη του χάρτη της Ρωσίας με τις περιοχές που είναι κατάλληλες για πυραυλικά πλήγματα ATACMS ήταν παράλογη. Η Μόσχα έχει εγγυημένη ικανότητα να καταστρέψει αμέσως κάθε επιτιθέμενο, δήλωσε ο βουλευτής.

«Πρέπει να έχουν κατά νου ότι η φιλειρηνική και πολύ υπομονετική σύγχρονη Ρωσία έχει εγγυημένη δυνατότητα να καταστρέψει αμέσως κάθε επιτιθέμενο, σε όποια ήπειρο και αν βρίσκεται», δήλωσε ο Μιχαήλ Σερεμέτ.

Οι λογικοί πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να πετάξουν τέτοιους διαταραγμένους πολιτικούς, οι οποίοι προσπαθούν να βυθίσουν τον κόσμο στο χάος του πολέμου, στη «χωματερή της ιστορίας», καθώς έτσι στερούν από τη χώρα τους το μέλλον.


* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail