Η Κίνα εξασκείται για έναν αποκαλυπτικό πόλεμο εναντίον της Ταϊβάν, και ο δυτικός κόσμος εξακολουθεί να μην παίρνει σοβαρά την απειλή

Η Κίνα μόλις ξεκίνησε τεράστιες στρατιωτικές ασκήσεις με την κωδική ονομασία «Joint Sword-2024A», οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να προσομοιώνουν πώς θα έμοιαζε ένας πόλεμος εναντίον της Ταϊβάν. Τα κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούν εικονικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον «στρατιωτικών στόχων υψηλής αξίας» και τα κινεζικά πολεμικά πλοία εξασκούνται για μελλοντικό οικονομικό αποκλεισμό. Οι περισσότεροι Αμερικανοί δε φαίνεται να το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά μόλις η Κίνα αρχίσει να πολεμά με την Ταϊβάν, θα βρεθούμε αμέσως σε κατάσταση πολέμου με την Κίνα. Η ροή καταναλωτικών προϊόντων από την Κίνα θα σταματήσει εντελώς, δε θα έχουμε πλέον πρόσβαση στα προηγμένα τσιπ υπολογιστών από την Ταϊβάν από τα οποία εξαρτόμαστε τόσο πολύ και η οικονομία θα καταρρεύσει. Όλες μας οι ζωές θα ανατραπούν εντελώς την στιγμή που θα ξεκινήσει ο πόλεμος με την Κίνα και αυτή η μέρα μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι.
 
Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr


Την Πέμπτη, οι Κινέζοι «κύκλωσαν την Ταϊβάν με ναυτικά σκάφη και στρατιωτικά αεροσκάφη» καθώς ξεκίνησε η Joint Sword-2024A:
Η Κίνα την Πέμπτη περικύκλωσε την Ταϊβάν με πολεμικά σκάφη και στρατιωτικά αεροσκάφη σε πολεμικές ασκήσεις, καθώς υποσχέθηκε ότι θα ρέει το αίμα των «δυνάμεων ανεξαρτησίας» στο αυτοδιοικούμενο νησί.

Οι διήμερες ασκήσεις αποτελούν μέρος μιας κλιμακούμενης εκστρατείας εκφοβισμού από την Κίνα που πραγματοποιεί μια σειρά από μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν τα τελευταία χρόνια.

Ο νέος πρόεδρος της Ταϊβάν Λάι Τσινγκ-τε ανέλαβε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και η κινεζική κυβέρνηση δεν είναι καθόλου θαυμαστής του.
Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις γίνονται λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις που έχουμε δει στην περιοχή μέχρι στιγμής, και το CNN αναφέρει πως εμπλέκονται «δεκάδες κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη που μεταφέρουν αληθινά πυρομαχικά»:
Στο πλαίσιο των ασκήσεων, δεκάδες κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη που μετέφεραν αληθινά πυρομαχικά πραγματοποίησαν εικονικές επιδρομές εναντίον «στρατιωτικών στόχων υψηλής αξίας» του «εχθρού» μαζί με αντιτορπιλικά, φρεγάτες και ταχύπλοα πυραύλων, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV της Κίνας.

Οι ασκήσεις, που ξεκίνησαν νωρίς την Πέμπτη και θα περικυκλώσουν την Ταϊβάν, αποτελούν την πρώτη πραγματική δοκιμασία για τον νεοεκλεγέντα Λάι Τσινγκ-τε καθώς προσπαθεί να διαχειριστεί τις σχέσεις με τον ισχυρό αυταρχικό γείτονα του νησιού.
Τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις θα διαρκέσουν μόνο 48 ώρες.

Αλλά οι Κινέζοι προετοιμάζονται ξεκάθαρα για την ημέρα που θα ξεσπάσει ο πόλεμος.

Οι σχέσεις μεταξύ της κινεζικής κυβέρνησης και της Ταϊβάν έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και δεν πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να επιδιορθωθούν.

Κατά τη συζήτηση για τις τρέχουσες στρατιωτικές ασκήσεις, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin εξέδωσε μια αρκετά δυσοίωνη προειδοποίηση σε όσους πιέζουν για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν:
Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν εξέδωσε μια προειδοποίηση που περιελάμβανε τη γλώσσα που χρησιμοποιείται πιο συχνά από τα μέσα προπαγάνδας της Κίνας.

«Οι δυνάμεις της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν θα μείνουν με σπασμένα κεφάλια και αίμα να ρέει μετά από σύγκρουση ενάντια στη μεγάλη… τάση της Κίνας να επιτύχει πλήρη ενοποίηση», είπε ο Γουάνγκ στους δημοσιογράφους.
Είναι πολύ ασυνήθιστο για έναν Κινέζο αξιωματούχο να κάνει μια τόσο εμπρηστική παρατήρηση.

Συνήθως οι Κινέζοι είναι πολύ πιο συγκρατημένοι.

Μόλις ξεκίνησαν οι ασκήσεις, ο στρατός της Ταϊβάν τέθηκε σε επιφυλακή και οι πιθανοί κινεζικοί στρατιωτικοί στόχοι παρακολουθούνταν ενεργά:
Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν καταδίκασε τις ασκήσεις, λέγοντας ότι είχε στείλει δυνάμεις σε περιοχές γύρω από το νησί, πως η αεράμυνα και οι επίγειες πυραυλικές δυνάμεις της παρακολουθούσαν στόχους και ότι ήταν βέβαιο πως θα μπορούσε να προστατεύσει το έδαφός της.

«Η έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων με την ευκαιρία αυτή όχι μόνο δε συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν, αλλά αναδεικνύει επίσης τη μιλιταριστική νοοτροπία (της Κίνας)», ανέφερε το υπουργείο.

Το προεδρικό γραφείο της Ταϊβάν εξέφρασε τη λύπη του που η Κίνα απειλεί τις δημοκρατικές ελευθερίες του νησιού και την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα με τις «μονομερείς στρατιωτικές προκλήσεις» της, αλλά είπε ότι ο κόσμος μπορεί να είναι σίγουρος πως η Ταϊβάν θα μπορούσε να διασφαλίσει την ασφάλειά της.
Όταν έρθει επιτέλους η ώρα, νομίζω ότι η πρώτη ενέργεια που θα κάνει η Κίνα εναντίον της Ταϊβάν θα είναι ένας οικονομικός αποκλεισμός.

Αυτό θα καταπνίξει την οικονομία της Ταϊβάν και θα αποκόψει επίσης το κύριο νησί από τα απομακρυσμένα νησιά που ελέγχει.

Στη συνέχεια, νομίζω πως είναι πιθανό οι Κινέζοι να επιχειρήσουν να καταλάβουν μερικά από τα μικρότερα νησιά πριν προχωρήσουν στην κατάληψη της ίδιας της Ταϊβάν.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγει αυτή την στιγμή η Κίνα προσομοιώνουν δράση εναντίον ορισμένων από αυτά τα απομακρυσμένα νησιά:
Ο Su Tzu-yun, ερευνητής στο κορυφαίο στρατιωτικό τανκ σκέψης της Ταϊβάν, το Ινστιτούτο Ερευνών Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας, είπε ότι αν και οι ασκήσεις θα διαρκέσουν μόνο δύο ημέρες, το εύρος είναι μεγάλο σε σχέση με προηγούμενες ασκήσεις, καθώς περιλάμβαναν τα απομακρυσμένα νησιά της Ταϊβάν.

Αυτό έχει σχεδιαστεί για να καταδείξει την ικανότητα της Κίνας να ελέγχει τις θάλασσες και να αποτρέπει την εμπλοκή ξένων δυνάμεων, πρόσθεσε.

«Τα πολιτικά σήματα εδώ είναι μεγαλύτερα από τα στρατιωτικά», πρόσθεσε.
Υπήρξε μεγάλη ανησυχία για το τι θα σήμαινε εάν η Κίνα αποκτούσε τον έλεγχο των εγκαταστάσεων παραγωγής τσιπ στην Ταϊβάν, επειδή ολόκληρος ο κόσμος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα προηγμένα τσιπ που παράγει η Ταϊβάν:
Δύο από τις σημαντικότερες εταιρείες τσιπ στον κόσμο μπορούν να γυρίσουν ένα «διακόπτη kill» από απόσταση στις πιο προηγμένες μηχανές κατασκευής τσιπ σε περίπτωση που η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν, ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η ASML της Ολλανδίας —η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας της Ευρώπης σε αξία αγοράς— προμηθεύει προηγμένες μηχανές σε εταιρείες παραγωγής τσιπ. Περιλαμβάνουν την TSMC της Ταϊβάν, η οποία παράγει, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, το 90% των πιο προηγμένων τσιπ επεξεργαστών στον κόσμο.
Εντάξει, για να μπορούν να γυρίσουν έναν «διακόπτη σκοτώματος» που θα εμποδίσει την Κίνα να πάρει αυτές τις μάρκες.

Αλλά μόλις η Κίνα ελέγξει την Ταϊβάν, θα χάσουμε και εμείς την πρόσβαση σε αυτές τις μάρκες.

Και χωρίς αυτές τις μάρκες, ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία καταρρέει.

Επομένως, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε ένα τέτοιο σενάριο αν είναι δυνατόν.

Δυστυχώς, ο Τζο Μπάιντεν και η all-star ομάδα του των πολεμοκάπηλων κάνουν τα πράγματα εντελώς λάθος.

Απλώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά σε έναν πόλεμο με την Κίνα και η κυβέρνηση Μπάιντεν απλώς συνεχίζει να καθιστά τους Κινέζους όλο και πιο οργισμένους.

Φυσικά ένας πόλεμος με την Κίνα είναι ένα βασικό κομμάτι του αποκαλυπτικού παζλ για το οποίο προειδοποιώ εδώ και καιρό.

Οι Κινέζοι γνωρίζουν ότι έρχεται ένας τέτοιος πόλεμος και ασκούνται ενεργά γι' αυτόν.

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς υποθέτουν πως όλα θα πάνε καλά με κάποιο τρόπο.

Δυστυχώς, μέχρι να συνειδητοποιήσουν επιτέλους οι περισσότεροι Αμερικανοί πόσο σοβαρή είναι η απειλή, θα είμαστε ήδη σε πόλεμο και δε θα υπάρχει γυρισμός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail