Ποια μεγάλη πόλη θα καταρρεύσει εντελώς πρώτη - το Λος Άντζελες, το Σικάγο ή η Νέα Υόρκη;

Το 2024, σχεδόν όλες οι μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ θα έχουν ορισμένα κοινά στοιχεία. Πρώτα απ' όλα, αν επισκεφθείτε το κέντρο μιας από τις μεγάλες πόλεις μας, είναι πιθανό να δείτε παντού σκουπίδια, ανθρώπινα περιττώματα και γκράφιτι. Όπως θα δείτε παρακάτω, ορισμένες από τις κεντρικές αστικές μας περιοχές μοιάζουν κυριολεκτικά σαν να ανήκουν σε τριτοκοσμική χώρα. Οι περισσότεροι από τους πολιτικούς μας δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να κάνουν κάτι για να καθαρίσουν όλη αυτή τη βρωμιά, και έτσι δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πληθυσμοί των αρουραίων έχουν εκτοξευτεί εντελώς σε όλη τη χώρα. Σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις μας, ο συνολικός πληθυσμός των αρουραίων αριθμεί εκατομμύρια. Εν τω μεταξύ, η αχαλίνωτη κλοπή, η ανεξέλεγκτη βία, η ατελείωτη μετανάστευση, οι ληστρικές συμμορίες και η χειρότερη κρίση ναρκωτικών σε ολόκληρη την ιστορία του έθνους μας έχουν συνδυαστεί για να δημιουργήσουν μια "τέλεια καταιγίδα" κοινωνικής παρακμής που δε μοιάζει με τίποτα από όσα έχει δει ποτέ κανείς μας. Εκατομμύρια νομοταγείς πολίτες και αμέτρητες επιχειρήσεις έχουν εγκαταλείψει τις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής και οι αξίες των ακινήτων στις κεντρικές αστικές περιοχές μας έχουν καταρρεύσει εντελώς. Βρισκόμαστε πραγματικά στα πρώτα στάδια μιας πλήρους κοινωνικής "κατάρρευσης", και τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα κάθε μέρα που περνάει.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε αυτό το άρθρο, θέλω να επικεντρωθώ στις τρεις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών: Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και Σικάγο.

Ο John Williams πήρε πρόσφατα την κάμερά του μαζί του καθώς περπατούσε στο κέντρο του Λος Άντζελες και περιέγραψε αυτό που είδε ως "κόλαση": 


Δεκαετίες αποτυχημένων πολιτικών έχουν μετατρέψει μια από τις σπουδαιότερες πόλεις ολόκληρης της χώρας σε μια από τις χειρότερες.

Σε αυτό το σημείο, η κλοπή έχει γίνει τόσο ανεξέλεγκτη που ακόμη και οι υπερπροοδευτικοί πολιτικοί στην Καλιφόρνια έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάτι πρέπει να γίνει.

Έτσι, διάφορα νομοσχέδια που θα "πατάξουν την κλοπή καταστημάτων" έχουν εισαχθεί στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας:

Οι κλέφτες καταστημάτων να προσέχουν.

Η Συνέλευση της Καλιφόρνιας εισήγαγε μια ολοκληρωμένη δέσμη επτά νομοσχεδίων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τις κλοπές στο λιανικό εμπόριο σε ολόκληρη την πολιτεία.

Μία από τις βασικές πρωτοβουλίες είναι το νομοσχέδιο 2943 της Συνέλευσης, που συντάχθηκε από κοινού από τον βουλευτή Rick Chavez Zbur (D) και τον ομιλητή Robert Rivas (D). Το νομοσχέδιο στοχεύει στους κατά συρροή κλέφτες λιανικής πώλησης με την εισαγωγή ενός νέου αξιόποινου εγκλήματος με ποινές έως και τριών ετών πίσω από τα κάγκελα για κατοχή κλεμμένης περιουσίας με σκοπό τη μεταπώληση. Επιτρέπει επίσης τη συνένωση παρόμοιων κλοπών από διαφορετικά θύματα για την καταλογισμό μεγάλης κλοπής, υπό συγκεκριμένα κριτήρια.

Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει, διότι αυτή την στιγμή ένας εγκληματίας στην πολιτεία της Καλιφόρνια μπορεί "κυριολεκτικά να μπαίνει σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης κάθε μέρα του χρόνου και να κλέβει εμπορεύματα αξίας 949 δολαρίων" και να μην περάσει ούτε ένα λεπτό στη φυλακή.

Το Λος Άντζελες έχει γίνει ένας παράδεισος για τους κλέφτες καταστημάτων, αλλά πολλοί θα υποστήριζαν πως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στο Big Apple.

Όπως συζήτησα πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Υόρκη έχει "μια οικονομία κλοπών σε καταστήματα αξίας 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων".

Και περίπου 90.000 πακέτα κλέβονται στη Νέα Υόρκη κάθε μέρα.

Αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους έχουμε δει μια μαζική έξοδο.

Αμέτρητοι κάτοικοι της Νέας Υόρκης έχουν ήδη φύγει για πιο πράσινα βοσκοτόπια και πολλοί άλλοι σκέφτονται να φύγουν:

Περίπου 7 εκατομμύρια κάτοικοι της Νέας Υόρκης σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν την πολιτεία, σύμφωνα με νέα έρευνα που αποκαλύφθηκε αυτό το μήνα

Σε νέα δημοσκόπηση της Marist, το 37% των Νεοϋορκέζων -περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι- δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να φύγουν. Ο αριθμός αυτός ήταν ελαφρώς πιο συγκεντρωμένος μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, καθώς το 46 τοις εκατό δήλωσε πως σχεδιάζει να εγκαταλείψει την πολιτεία σε σύγκριση με μόλις το 29 τοις εκατό των Δημοκρατικών.

Όπως είναι φυσικό, πολλοί από αυτούς που φεύγουν κατευθύνονται προς τη Φλόριντα:

Για πολλούς, η Φλόριντα παραμένει ένα από τα κορυφαία μέρη για να μετακομίσουν, αλλά οι νότιες πολιτείες γενικά καταγράφουν τη μεγαλύτερη εισροή μεταναστών.

Σύμφωνα με το Realtor.com, η Φιλαδέλφεια, το Μαϊάμι, η Ατλάντα, η Τάμπα και το Ορλάντο παραμένουν μερικές από τις κορυφαίες τοποθεσίες για τους Νεοϋορκέζους που θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή.

Ούτε εγώ θα ήθελα να ζήσω στο Big Apple.

Το πρόβλημα των αρουραίων και μόνο θα ήταν αρκετό για να μετακομίσω.

Συνεχίζει να κλιμακώνεται και οι πολιτικοί προτείνουν τώρα τη χρήση "αντισυλληπτικών για αρουραίους" για να αντιμετωπίσουν "τα εκατομμύρια αρουραίους που παραμονεύουν στους σταθμούς του μετρό και στα άδεια οικόπεδα":

Στη Νέα Υόρκη, η ιδέα της διανομής αντισυλληπτικών για αρουραίους απασχόλησε εκ νέου την Πέμπτη την κυβέρνηση της πόλης μετά το θάνατο μιας κουκουβάγιας που δραπέτευσε από ζωολογικό κήπο, γνωστής ως Flaco, η οποία βρέθηκε νεκρή με ποντικοφάρμακο στον οργανισμό της.

Το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Shaun Abreu πρότεινε την Πέμπτη ένα δημοτικό διάταγμα που θα καθιερώνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τον έλεγχο των εκατομμυρίων αρουραίων που παραμονεύουν στους σταθμούς του μετρό και στα άδεια οικόπεδα με τη χρήση αντισύλληψης αντί για θανατηφόρα χημικά. Ο Abreu, πρόεδρος της Επιτροπής Καθαριότητας και Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, δήλωσε ότι τα αντισυλληπτικά είναι επίσης πιο ηθικά και ανθρώπινα από άλλες μεθόδους.

Δυστυχώς, η Νέα Υόρκη δεν έχει το χειρότερο πρόβλημα αρουραίων στην Αμερική.

Αυτός ο τίτλος ανήκει στην πόλη του Σικάγο:

Το Σικάγο ανακηρύχθηκε για άλλη μια φορά η πιο ποντικόπληκτη πόλη των ΗΠΑ σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της Orkin.

Το Λος Άντζελες ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη στη φετινή λίστα, κατέχοντας πλέον τη θέση 2 και φέρνοντας το Big Apple στην 3η θέση, ανακοίνωσε η Orkin.

Άλλες αξιοσημείωτες μετατοπίσεις περιλαμβάνουν το Χιούστον, το οποίο ανέβηκε κατά 10 θέσεις στο #20, και τη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας που ανέβηκε κατά 16 θέσεις στο #21.

Κατά κάποιο τρόπο, το πρόβλημα των αρουραίων στο Σικάγο έχει περάσει σε εντελώς νέο επίπεδο το 2024.

Στην πραγματικότητα, μια κάτοικος της περιοχής λέει ότι είναι πλέον το χειρότερο που έχει δει ποτέ σε ολόκληρη τη ζωή της:

Μια επανεμφάνιση αρουραίων έχει ξεφύγει από τον έλεγχο στη γειτονιά Portage Park του Σικάγο, εξήγησαν την Παρασκευή πολλοί κάτοικοι, καθώς ζήτησαν από τους υπεύθυνους της πόλης να λάβουν περαιτέρω μέτρα.

Η Νταϊάνα Γκάζντα, κάτοικος της κοινότητας Far Northwest Side εδώ και επτά δεκαετίες, δήλωσε ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοια μόλυνση.

"Ποτέ δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα με αρουραίους", δήλωσε. "Είμαι εδώ 71 χρόνια στο σπίτι μου".

Εκτός του ότι είναι παγκοσμίως γνωστή για τους αρουραίους, η Windy City είναι επίσης παγκοσμίως γνωστή για τη βία.

Στο Σικάγο, μπορεί να σας πυροβολήσουν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.

Κανείς δεν είναι ασφαλής, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους αστυνομικούς:

Ένας αστυνομικός του Σικάγο πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου νωρίς το πρωί της Κυριακής στο Gage Park στη νοτιοδυτική πλευρά, σε αυτό που πηγές λένε πως ήταν μια προφανής ληστεία αυτοκινήτου.

Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε συναγερμό του ShotSpotter περίπου στις 2:55 π.μ. και βρήκαν τον αστυνομικό Luis Huesca με πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς στο τετράγωνο 3100 της West 56th Street, ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο Huesca, 30 ετών, επέστρεφε στο σπίτι του από τη δουλειά του, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης. Ο Huesca, ο οποίος φορούσε ακόμη τη στολή του, μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Σικάγο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ποια από αυτές τις πόλεις θα καταρρεύσει εντελώς πρώτη;

Νομίζω ότι αυτό είναι ένα πολύ καλό ερώτημα.

Όλες οδεύουν προς την κατηφόρα πολύ γρήγορα, και όλες διοικούνται από ριζοσπάστες αριστερούς.

Φυσικά, τα ίδια ακριβώς πράγματα θα μπορούσαν να ειπωθούν και για δεκάδες άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Εδώ και χρόνια προειδοποιώ τους αναγνώστες μου για τον "πολιτιστικό μετασχηματισμό" που λαμβάνει χώρα στην Αμερική.

Το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας έχει πραγματικά σημασία.

Τα απογοητεύουμε εδώ και δεκαετίες, και τώρα οι συνέπειες φαίνονται πολύ καθαρά στους δρόμους των μεγάλων πόλεών μας.

Μια τρομακτική κοινωνική κατάρρευση είναι πάνω μας, και όμως αυτό το έθνος συνεχίζει να αρνείται να αλλάξει κατεύθυνση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail