Η ΕΕ αύξησε τις εισαγωγές ρωσικών σιτηρών κατά ένα τρίτο το Μάρτιο χάρη στην Ελλάδα και την Ισπανία

RIA Novosti / Sergey Pivovarov
Freepen.gr - Το Μάρτιο, η ΕΕ αύξησε τις εισαγωγές ρωσικών σιτηρών κατά ένα τρίτο σε σύγκριση με το Φεβρουάριο, σύμφωνα με ανάλυση του RIA Novosti σε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Έτσι, στις αρχές της άνοιξης, η ΕΕ εισήγαγε 125,2 χιλιάδες τόνους γεωργικών προϊόντων. Ένα μήνα νωρίτερα ο αριθμός αυτός ήταν 92,6 χιλιάδες τόνοι και πριν από ένα χρόνο - 100 χιλιάδες τόνοι. Σε μηνιαίους όρους, οι αγορές αυξήθηκαν κατά 35% και σε ετήσιους όρους - κατά 25%.

Η κατάσταση εξηγείται από την απότομη αύξηση των εισαγωγών από την Ελλάδα - σχεδόν εννέα φορές, σε 29 χιλιάδες τόνους από 3,3 χιλιάδες τόνους ένα μήνα νωρίτερα. Επιπλέον, η Ισπανία αύξησε τις εισαγωγές ρωσικών σιτηρών σε 24 χιλ. τόνους από 14 χιλ. τόνους.

Η Ιταλία αύξησε σημαντικά τις αγορές της: το Φεβρουάριο αγόρασε δύο χιλιάδες τόνους σιτηρών, τον Μάρτιο αγόρασε 12 χιλιάδες. Οι εισαγωγές της Πολωνίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αυξήθηκαν κατά 2,8 φορές σε 15,8 χιλιάδες τόνους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail