Η νέα εισβολή της Ρωσίας έχει στόχο τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, και αυτό ίσως μας φέρει στα πρόθυρα του «πυρηνικού Αρμαγεδδώνα»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει μόλις περάσει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν συνειδητοποιούν καν ότι είμαστε πιο κοντά στον «πυρηνικό Αρμαγεδδώνα» από ποτέ. Πολύ νωρίς το πρωί της 10ης Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να διασχίζουν τα σύνορα της Ουκρανίας βόρεια του Χάρκοβο. Βραχυπρόθεσμα, αυτό θα επιτρέψει στους Ρώσους να δημιουργήσουν μια ουδέτερη ζώνη γύρω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ και να αναγκάσουν την Ουκρανία να αποσύρει τις απελπιστικά απαραίτητες δυνάμεις μακριά από το ανατολικό μέτωπο. Αλλά τελικά πιστεύω πως οι Ρώσοι σκοπεύουν πλήρως να καταλάβουν το Χάρκοβο, και αυτό θα ήταν ένα απολύτως καταστροφικό πλήγμα. Περιττό να πούμε ότι η απώλεια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας δεν αποτελεί επιλογή για τους δυτικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας και είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να μην συμβεί αυτό.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Θα ήταν δύσκολο να υπερεκτιμήσουμε τη σημασία αυτού που μόλις είδαμε. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περάσει τα σύνορα σε μια περιοχή που απέχει πολύ από οποιαδήποτε άλλη τρέχουσα ζώνη σύγκρουσης. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον λέει ότι η Ρωσία ουσιαστικά «εισέβαλε [στην Ουκρανία] ξανά»:
Ένας Ουκρανός περιφερειακός αξιωματούχος επέμεινε πως η πρόοδος της Ρωσίας δεν ήταν ακόμη «σημαντική», αλλά παραδέχτηκε ότι οι επίγειες μάχες στην περιοχή εξαπλώνονται. Εν τω μεταξύ, μιλώντας στη βρετανική τηλεόραση, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον αναγνώρισε πως ήταν μια «εξαιρετικά επικίνδυνη στιγμή», προσθέτοντας ότι η Ρωσία είχε ουσιαστικά «εισβάλει [στην Ουκρανία] ξανά».
Έχει δίκιο.

Αυτή η κίνηση της Ρωσίας είναι ουσιαστικά μια νέα «εισβολή» και αντιπροσωπεύει την πιο δραματική επίθεση που έχουν αναλάβει οι Ρώσοι από τις πρώτες μέρες του πολέμου.

Σύμφωνα με το CBS News, οι Ρώσοι κατάφεραν να καταλάβουν πέντε χωριά το Σάββατο και άλλα τέσσερα την Κυριακή:
Οι ομάδες εκκένωσης εργάζονταν ασταμάτητα όλη την ημέρα για να απομακρύνουν τους κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ηλικιωμένοι.

Τουλάχιστον 4.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή του Χάρκοβο από την Παρασκευή, όταν οι δυνάμεις της Μόσχας ξεκίνησαν την επιχείρηση, δήλωσε ο κυβερνήτης Oleh Syniehubov σε δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σφοδρές μάχες μαίνονταν την Κυριακή κατά μήκος της βορειοανατολικής γραμμής του μετώπου, όπου οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε 27 οικισμούς τις τελευταίες 24 ώρες, είπε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν τέσσερα χωριά, επιπλέον πέντε χωριών που αναφέρθηκαν ότι είχαν καταληφθεί την προηγούμενη ημέρα.

Υπολογίζεται ότι οι Ρώσοι ελέγχουν περίπου 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη συνοριακή περιοχή και αυτή η προέλαση θα αναγκάσει τους Ουκρανούς ηγέτες να μεταφέρουν δυνάμεις από άλλες περιοχές:
Οι δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν διεισδύσει στην άμυνα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από 3 έως 5 χιλιόμετρα στην περιοχή του Χάρκοβο, με ζώνη ελέγχου στη συνοριακή περιοχή στα 110 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Αυτό θα έχει ένα κυματιστικό αποτέλεσμα σε όλη την πρώτη γραμμή μήκους 600 μιλίων. Μόλις ο Ουκρανός ανώτατος στρατηγός Syrsky αρχίσει να μεταφέρει μονάδες στις βόρειες περιοχές του Kharkov και του Sumy, το μέτωπο στο Ντόνετσκ θα αναδιπλωθεί και το Chasov Yar, το Kurakhovo και το Krasnoarmeysk αναμένεται να καταρρεύσουν αμέσως.

Στην πραγματικότητα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποσύρει ορισμένες από τις μονάδες της 42ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού από το μέτωπο κοντά στο Chasov Yar και μεταφέρουν βιαστικά στρατεύματα βόρεια.
Φυσικά οι Ουκρανοί δεν έχουν αρκετούς στρατιώτες πουθενά σε αυτό το στάδιο.

Οι Ρώσοι κερδίζουν σταθερά έδαφος σε όλο τον χάρτη τις τελευταίες εβδομάδες και το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν σημαντικά κέρδη κοντά στο Chasiv Yar και στο Krasnohorivka:
Δεν είναι μόνο στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας που οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου χάνουν έδαφος.

Το DeepStateMap δείχνει επίσης ότι η Ρωσία σημειώνει περαιτέρω κέρδη σε δύο άλλους βασικούς τομείς, κυρίως προς την πόλη Chasiv Yar, η οποία έχει γίνει μια σημαντική προκεχωρημένη στρατιωτική θέση, και νοτιότερα στη βιομηχανική πόλη Krasnohorivka, όπου τα ρωσικά στρατεύματα έχουν τώρα τον έλεγχο της κύρια εγκατάσταση της πόλης, ένα εργοστάσιο τούβλων.
Η Ουκρανία χάνει ξεκάθαρα τον πόλεμο και οι δυτικοί ηγέτες γίνονται απελπισμένοι.

Όταν ρωτήθηκε για τη νέα ρωσική επίθεση κοντά στο Χάρκοβο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είπε στο Face the Nation ότι «δεν πάμε πουθενά»:
«Παρέχουμε τα συστήματα για να το κάνουμε αυτό, αλλά είναι μια δύσκολη στιγμή. Δεν πάμε πουθενά, ούτε και περισσότερες από 50 χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία. Αυτό θα συνεχιστεί και αν [ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ] Πούτιν πιστεύει πως μπορεί να ξεπεράσει την Ουκρανία, θα ξεπεράσει τους υποστηρικτές της. Κάνει λάθος.”

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ρίχνουν δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, αλλά όλοι μπορούν να δουν ότι αυτό δεν θα είναι αρκετό για να αλλάξει την τροχιά της σύγκρουσης.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Ουκρανία θα μπορέσει να κερδίσει είναι να παρέμβει άμεσα το ΝΑΤΟ, και αυτό είναι επικίνδυνα κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.
Για παράδειγμα, οι πολιτικοί στη Γερμανία θέλουν πραγματικά να χρησιμοποιήσουν τα συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ με έδρα την Πολωνία και τη Ρουμανία «για να προστατεύσουν τις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας από τα ρωσικά drones»
Υπάρχει πρόταση για χρήση συστημάτων αεράμυνας του ΝΑΤΟ που αναπτύσσονται στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας για την προστασία των δυτικών περιοχών της Ουκρανίας από τα ρωσικά drones. Ειδικότερα, η Πολωνία και η Ρουμανία θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό.

Αυτή η ιδέα υποστηρίζεται από εκπροσώπους ορισμένων γερμανικών πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνώντος Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) και της Ένωσης 90/Πράσινων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ιδέα της χρήσης συστημάτων αεράμυνας του ΝΑΤΟ που αναπτύσσονται στη Ρουμανία και την Πολωνία και λειτουργούν από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ για την κατάρριψη ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τη Δυτική Ουκρανία προτάθηκε από τον Nico Lange, ειδικό στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Μονάχου (MSC) και πρώην ΝΑΤΟ. Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, και εισηγήθηκε ο Αντιστράτηγος Horst Heinrich Braus.

Σύμφωνα με τον Lange, αυτό θα δημιουργούσε μια ασφαλή ζώνη 70 χιλιομέτρων στα ουκρανικά σύνορα. Αυτό θα μπορούσε να ανακουφίσει τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας σε άλλα μέρη του μετώπου.
Αναφέρεται επίσης ότι οι Γερμανοί σκέφτονται τώρα να στρατολογήσουν και τους 18χρονους:
Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής στρατολόγησης για όλους τους 18χρονους, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τον αριθμό των στρατευμάτων της ενόψει της ρωσικής στρατιωτικής επιθετικότητας.

Οι στρατιωτικοί σχεδιαστές στο Βερολίνο βρίσκονται στο τελικό στάδιο της συζήτησης τριών επιλογών, δύο εκ των οποίων περιλαμβάνουν μια μορφή στρατολόγησης, σύμφωνα με σχέδια που διέρρευσαν στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Έμεινα έκπληκτος όταν το είδα.

Δε νομίζω πως οι νέοι στη Γερμανία θα είναι πολύ ενθουσιασμένοι που θα αναγκαστούν να πάνε στο στρατό.

Αλλά εδώ είμαστε.

Το ΝΑΤΟ βρίσκεται πραγματικά στα πρόθυρα ενός θερμού πολέμου με τη Ρωσία.

Μιλώντας για το ΝΑΤΟ, διεξάγονται αυτή την στιγμή οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις που έχει οργανώσει η συμμαχία από τον Ψυχρό Πόλεμο
Επιθετικά ελικόπτερα τελευταίας τεχνολογίας επιτέθηκαν σήμερα σε μια επίδειξη δύναμης εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν για τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Βρετανικά και αμερικανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν χερσαία επίθεση στην Εσθονία, εν μέσω της απειλής που θέτει το Κρεμλίνο. Υποστηρίχθηκαν από δύο από τα επιθετικά ελικόπτερα Apache AH-64E μας, κάνοντας το ντεμπούτο τους σε άσκηση συμμαχίας.

Εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης, με τα στρατεύματα να προσομοιώνουν ένα σενάριο πεδίου μάχης κατάληψης εδάφους. Πάνω από δύο χρόνια μετά την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πόλεμος έλαβε χώρα υπό την Άσκηση Γρήγορης Απόκρισης.
Κατά τα πρώτα στάδια του 2024, υπήρξε πολλή κουβέντα για την πιθανότητα αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Εάν συμβεί αυτό, θα μας φέρει μόλις ένα βήμα μακριά από τον πυρηνικό πόλεμο.

Τι θα κάνατε αν ήσασταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και μόλις μάθατε ότι οι Ρώσοι έχουν εκτοξεύσει τα πυρηνικά τους;

Όποιος βρίσκεται στο Λευκό Οίκο όταν φτάσει αυτή η ημέρα θα έχει πολύ περιορισμένο χρόνο για να αποφασίσει:
Μόλις ο πρόεδρος μάθει από την ομάδα πυρηνικής διοίκησης και ελέγχου ότι πρέπει να δράσει, έχει μόνο έξι λεπτά για να απαντήσει. Το να «απαντάμε» σημαίνει να απαντάμε με τα δικά μας πυρηνικά όπλα. Ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν θρηνούσε στα απομνημονεύματά του ότι έξι λεπτά είναι ένας παράλογος χρόνος για να «αποφασιστεί αν θα απελευθερωθεί ο Αρμαγεδδών! …Έξι λεπτά για να αποφασίσετε πώς να ανταποκριθείτε σε ένα χτύπημα σε ένα πεδίο ραντάρ… Πώς θα μπορούσε κάποιος να εφαρμόσει τη λογική σε μια τέτοια στιγμή;»

Ωστόσο, ο πρόεδρος πρέπει να απαντήσει ούτως ή άλλως. Σε αυτό το εξάλεπτο παράθυρο, ο πρόεδρος πρέπει να αποφασίσει πόσα πυρηνικά όπλα θα χρησιμοποιήσει και ποιους στόχους θα χτυπήσει—ενώ θα ενημερώνεται για τις εκτιμήσεις για το πόσες δεκάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια άνθρωποι θα αποτεφρώνονταν αμέσως, με σχεδόν ίσο αριθμός ημερών, εβδομάδων και μηνών που πεθαίνουν από δηλητηρίαση από ακτινοβολία. Όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη κάτω από ένα κυριολεκτικό ρολόι.
Όπως συνεχίζω να προειδοποιώ τους αναγνώστες μου, οι Ρώσοι προετοιμάζονται πυρετωδώς να πολεμήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο εδώ και πολλά χρόνια και εμείς όχι.

Εάν οι Ρώσοι εκτοξεύσουν πυραύλους από εξαιρετικά ήσυχα υποβρύχια που είναι σταθμευμένα ακριβώς έξω από τις ακτές μας, τα πυρηνικά θα αρχίσουν να χτυπούν πριν καν προλάβουν να σηκώσουν τον πρόεδρο από το κρεβάτι.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αποφύγουμε ένα τέτοιο σενάριο, και γι' αυτό πιέζω για μια ειρηνική λύση στην Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό.

Δυστυχώς, δεν εξετάζεται καν ειρηνική λύση.

Οι ηγέτες και στις δύο πλευρές έχουν απόλυτη εμμονή με το να «κερδίσουν» αυτόν τον πόλεμο, και αυτό σημαίνει ότι ο «πυρηνικός Αρμαγεδδών» πλησιάζει κάθε μέρα που περνάει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail