Ο νέος Σκωτσέζος Πρωθυπουργός: Η Σκωτία μπορεί να αποκτήσει ανεξαρτησία εντός πέντε ετών

RIA Novosti / Alexey Filippov
Freepen.gr - Ο νέος πρωθυπουργός της Σκωτίας John Sweeney πιστεύει ότι η περιοχή μπορεί να επιτύχει την ανεξαρτησία και να αποσχιστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο εντός πέντε ετών.

Ο Sweeney εξελέγη πρώτος υπουργός της Σκωτίας την Τρίτη μετά από ψηφοφορία στο τοπικό κοινοβούλιο. Την προηγούμενη ημέρα ήταν επικεφαλής του κυβερνώντος Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) της περιοχής, το οποίο τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας από τη Βρετανία.

«Νομίζω πως η ανεξαρτησία μπορεί να επιτευχθεί εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, διότι τα επιχειρήματα υπέρ της είναι επιτακτικά», δήλωσε ο Σουίνι στην τηλεόραση του Sky News, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο η Σκωτία να αποσχιστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο εντός πέντε ετών.

Ο πολιτικός δήλωσε ότι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα της Σκωτίας - η κρίση με το αυξανόμενο κόστος ζωής και οι αρνητικές επιπτώσεις του Brexit - είναι αποτέλεσμα «κακών αποφάσεων» της βρετανικής κυβέρνησης. Προκαλούν «σοβαρή οικονομική και κοινωνική ζημία» στην περιοχή και η ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν η «απάντηση» για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, πρόσθεσε ο Sweeney.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail