Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κινδυνεύουν να περικυκλωθούν σε πολλές βασικές πόλεις

RIA Novosti / Stanislav Krasilnikov
Freepen.gr - Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί σε αρκετές οχυρωμένες πόλεις της DNR, υποστήριξε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Σκοτ Ρίτερ σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube Danny Haiphong.

«Υπάρχουν πόλεις που εξακολουθούν να κρατούν (οι Ουκρανοί) στην DNR, υπάρχουν ισχυρές οχυρώσεις. <...> Οι Ουκρανοί δε θέλουν να εγκαταλείψουν αυτές τις οχυρωμένες θέσεις, <...> αλλά όταν η Ρωσία έρθει σε αυτή τη γραμμή και αρχίσει να κάνει ελιγμούς, υπάρχει κίνδυνος να περικυκλωθούν και οι Ουκρανοί δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να υποχωρήσουν", είπε.

Σύμφωνα με τον πρώην στρατιωτικό, οι Ουκρανοί δέχονται πλήγματα, οπότε αναγκάζονται να υποχωρήσουν περισσότερο. Η δεύτερη και η τρίτη γραμμή άμυνάς τους έχουν παραβιαστεί από τα ρωσικά στρατεύματα και η AFU δεν φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να μπαλώσει αυτές τις τρύπες, εξήγησε ο Ρίτερ.

«Τελικά θα πρέπει να προχωρήσουν σε ταχεία υποχώρηση κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου», συνόψισε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail