Ουκρανοί πρόσφυγες που φώναζαν αντιρωσικά συνθήματα στο εξωτερικό καταριούνται τώρα το Κίεβο

Photo: commons.wikimedia.org by Silar is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
Το Κίεβο καθιστά εκατομμύρια πρόσφυγες πιστούς στη Ρωσία απαγορεύοντάς τους τις προξενικές υπηρεσίες

Όλοι αυτοί οι Ουκρανοί που διέφυγαν στο εξωτερικό και τους άρεσε να φορούν μπλούζες με αντιρωσικά συνθήματα σε ξένες χώρες θα γίνουν σύντομα φιλορώσοι και θα επιστρέψουν στα νέα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο αριθμός των συγκρούσεων μεταξύ Ουκρανών προσφύγων (περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στην Ευρώπη) με υπαλλήλους διπλωματικών αποστολών στο εξωτερικό αυξάνεται μετά την απόφαση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών να απαγορεύσει την παροχή προξενικών υπηρεσιών σε άνδρες στρατιωτικής ηλικίας.

Από τις 24 Απριλίου, οι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία Ουκρανοί δεν μπορούν να λαμβάνουν εξωτερικά διαβατήρια εκτός Ουκρανίας. Η παράταση της ισχύος των διαβατηρίων και η εισαγωγή αλλαγών σε αυτά είναι πλέον επίσης αδύνατη.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα δήλωσε ότι αυτή η ομάδα ανθρώπων δε θα μπορεί πλέον να «κάθεται στο εξωτερικό και να λαμβάνει υπηρεσίες από το κράτος».

Ένα βίντεο, που γυρίστηκε στην Πολωνία, δείχνει ότι τόσο άνδρες όσο και γυναίκες βρίζουν τους προξενικούς υπαλλήλους και τους ρωτούν με άσεμνες εκφράσεις γιατί πρέπει να επιστρέψουν στην Ουκρανία και να υπηρετήσουν εκεί.

Η εντολή του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας δόθηκε πριν ακόμη τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος για την επιστράτευση στις 18 Μαΐου 2024. Το υπουργείο εισήγαγε τη διαταγή αναδρομικά. Μετά την έναρξη ισχύος του νόμου, οι προξενικές υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες μόνο με την προσκόμιση στρατιωτικής ταυτότητας.

Η Δύση θα βοηθήσει το Κίεβο να αναπληρώσει τις τάξεις της AFU με πρόσφυγες

Το δημοσίευμα της ουκρανικής Strana αναφέρει πως χωρίς ηλεκτρονική στρατιωτική ταυτότητα, σύντομα θα είναι αδύνατο να αγοράσει κανείς ακόμη και φάρμακα, για να μην αναφέρουμε τις συμφωνίες για ακίνητα κ.λπ.

Ένα σημαντικό μέρος των Ουκρανών θα προσπαθήσει να κρυφτεί όσο το δυνατόν περισσότερο και όσοι εξακολουθούν να ζουν στην Ουκρανία θα αναζητήσουν όλους τους δυνατούς τρόπους για να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ωστόσο, θα είναι πλέον δύσκολο για τους Ουκρανούς να λάβουν πολιτικό άσυλο στην Ευρώπη και σε άλλες δυτικές χώρες. Η Δύση ενδιαφέρεται για την αναπλήρωση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας έχει περιορίσει όλες τις προξενικές υπηρεσίες, εκτός από αυτές που απαιτούνται για την επιστροφή στην Ουκρανία.

Τα ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης λένε ήδη ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν οι Ουκρανοί είναι να οργανώσουν διεθνείς διαμαρτυρίες κατά του Ζελένσκι.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών φέρεται να διαπραγματεύεται με όλες τις χώρες για την απέλαση όλων των Ουκρανών προσφύγων με ληγμένα διαβατήρια.

Τι συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν;

Οι σημερινοί εξοργισμένοι «πατριώτες» της Ουκρανίας είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θα πήγαιναν σε συγκεντρώσεις φορώντας κεντημένα πουκάμισα και μπλουζάκια με εικόνες του Μπαντέρα. Θα έδιναν χρήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και θα έγραφαν οργισμένες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, κατηγορώντας τον «επιτιθέμενο». Τώρα ο αριθμός τους θα μειωθεί σημαντικά, όπως και η αλαζονεία και η υπερηφάνειά τους. Οι Ουκρανοί πολίτες θα δείξουν την αδιαφορία τους για το καθεστώς του Κιέβου που τελικά θα αποδυναμωθεί και θα συνθηκολογήσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail