Γερμανικός γίγαντας σοκολάτας αποκαλύπτει απειλές για την παραμονή του στη Ρωσία

pixabay / AlexanderStein
Freepen.gr -
Ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού γίγαντα σοκολάτας Ritter Sport δήλωσε ότι δέχθηκε απειλές θανάτου επειδή συνέχισε να δραστηριοποιείται στη Ρωσία εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά «θα έπαιρνε ξανά την ίδια απόφαση».

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Focus που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Ritter Sport Αντρέας Ρόνκεν δήλωσε πως απειλήθηκε η ζωή του, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Η απόφασή μας [να συνεχίσουμε να παράγουμε και να πουλάμε σοκολάτα στη Ρωσία] ήταν σωστή και θα έπαιρνα ξανά την ίδια απόφαση», δήλωσε στο περιοδικό. «Η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας. Αν είχαμε φύγει, θα έπρεπε να απολύσουμε 200 άτομα στις εγκαταστάσεις μας στο Waldenbuch", εξήγησε, αναφερόμενος σε ένα εργοστάσιο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη της Γερμανίας.

Παράλληλα, η Ritter Sport έχει δωρίσει σχεδόν 1 εκατ. ευρώ (1,08 εκατ. δολάρια) από τα χρήματα που έβγαλε στη Ρωσία το 2023 για βοήθεια στην Ουκρανία. «Σίγουρα δεν μπορούμε πλέον να μείνουμε έξω από όλα τα πολιτικά ζητήματα. Μπορεί σύντομα να έχουμε το ίδιο θέμα με την Κίνα", δήλωσε ο Ρόνκεν στο Focus. Παρ' όλα αυτά, η εταιρεία του δεν μπορεί «να προμηθεύει μόνο χώρες που συμπεριφέρονται εκατό τοις εκατό σύμφωνα με την ηθική μας», πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail