Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ υποστηρίζει τη χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία για να επιτεθεί στη Ρωσία

lexander Shcherbak/TASS
Freepen.gr - Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να πλήξει στρατιωτικούς στόχους που βρίσκονται στο διεθνώς αναγνωρισμένο ρωσικό έδαφος.

«Έχει έρθει η ώρα για τους συμμάχους να εξετάσουν αν θα πρέπει να άρουν ορισμένους από τους περιορισμούς που έχουν θέσει στη χρήση των όπλων που έχουν δωρίσει στην Ουκρανία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στον Economist. «Ειδικά τώρα που πολλές από τις μάχες διεξάγονται στο Χάρκοβο, κοντά στα σύνορα [με τη Ρωσία], το να στερούμε από την Ουκρανία τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στο ρωσικό έδαφος καθιστά πολύ δύσκολο για την ίδια να αμυνθεί».

Ωστόσο, ο Στόλτενμπεργκ απέρριψε την ιδέα πως τα μέλη του ΝΑΤΟ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα συστήματα αεράμυνάς τους για να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους πάνω από την Ουκρανία. Μίλησε επίσης κατά της παρουσίας ανδρών της συμμαχίας στο έδαφος στην Ουκρανία.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να στείλουμε χερσαία στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία», δήλωσε. «Δεν θα είμαστε μέρος της σύγκρουσης».

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι τα δυτικά όπλα χρησιμοποιούνται ήδη στο ρωσικό έδαφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail