Advance: Τα χτυπήματα στη Ρωσία με δυτικά όπλα απειλούν με πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Τα συνεχιζόμενα πλήγματα κατά της Ρωσίας με δυτικούς πυραύλους θα οδηγήσουν σε άμεση σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και του ΝΑΤΟ, φοβάται ο αρθρογράφος του κροατικού Advance, Antun Roša.

«Όταν μιλάω για πραγματική επέκταση της ένοπλης σύγκρουσης, δεν εννοώ κράτη όπως η Μολδαβία ή ακόμη και η Λευκορωσία. Αναφέρομαι σε πολύ χειρότερες επιλογές, που περιλαμβάνουν μια άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ", γράφει.

Ο συγγραφέας υπενθυμίζει τη δήλωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με το δικαίωμα της AFU να χρησιμοποιεί βρετανικούς πυραύλους για να πλήξει στόχους εντός της Ρωσίας, την έκκληση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να εξετάσει το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και τις επακόλουθες προειδοποιήσεις από τη Μόσχα. Ειδικότερα, ο Roša επεσήμανε τη διεξαγωγή ασκήσεων της Μόσχας με τακτικά πυρηνικά όπλα.

Το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες δεν δίνουν προσοχή στις προειδοποιήσεις της Ρωσίας, ελπίζοντας πως όλα αυτά είναι απλά λόγια, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο, καταλήγει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail