Μέλος του ΝΑΤΟ δηλώνει ότι "δε θα στείλει Ουκρανούς στο θάνατο"

ukrinform.net
Freepen.gr -
Η Ουγγαρία δεν προτίθεται να εκδώσει Ουκρανούς πολίτες, καθώς το Κίεβο εντείνει τις προσπάθειές του να επιστρατεύσει περισσότερα στρατεύματα, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Zsolt Semjen.

Ο Σέμτζεν δήλωσε τη Δευτέρα στον ουγγρικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ATV ότι η Βουδαπέστη "δε θα εκδώσει πρόσφυγες στην Ουκρανία". "Δεν ερευνούμε αν, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, το άτομο έχει στρατολογηθεί ή όχι. Με βάση την στοιχειώδη ανθρωπιά, δε θα επιτρέψουμε να τους στείλουν στον θάνατο".

"Κάθε πρόσφυγας από την Ουκρανία είναι απολύτως ασφαλής μαζί μας και λαμβάνει όλη τη βοήθεια", πρόσθεσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η ουκρανική κυβέρνηση προσπάθησε να πιέσει τους πολίτες της που εγκατέλειψαν τη χώρα, ιδίως εκείνους που ζουν στην ΕΕ, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ζητώντας μεταξύ άλλων από τις αρχές του μπλοκ να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Πολλά μέλη της ΕΕ, ωστόσο, ήταν απρόθυμα να συνεργαστούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail