Η Κίνα ξεφορτώνεται ποσό ρεκόρ περιουσιακών στοιχείων σε δολάρια - στοιχεία

pixabay / pasja1000
Freepen.gr - Η Κίνα πούλησε έναν αριθμό ρεκόρ αμερικανικών ομολόγων το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, γεγονός που υπογραμμίζει την στροφή της χώρας μακριά από τα περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια, όπως αποκαλύπτουν τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Το Πεκίνο αποεπένδυσε συνολικά 53,3 δισ. δολάρια σε ομόλογα του Δημοσίου και ομόλογα οργανισμών μαζί τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ενώ ταυτόχρονα αύξησε τις αγορές του σε χρυσό και άλλα αγαθά, όπως έδειξαν τα στοιχεία.

Ορισμένοι αναλυτές έχουν υποστηρίξει ότι αυτή η μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων θα μπορούσε να αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Κίνας να διαφοροποιηθεί από τα περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια ΗΠΑ εν μέσω των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων με τις ΗΠΑ.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες έχουν επισημάνει τις οικονομικές επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία μετά τη σύγκρουση στην Ουκρανία, λέγοντας πως η Κίνα επιδιώκει να μετριάσει παρόμοιους κινδύνους.

"Ο χειρισμός των ρωσικών αποθεμάτων από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες της G7, συμπεριλαμβανομένων των απειλών για απαλλοτριώσεις και κυρώσεις, πιθανότατα ώθησε την Κίνα να μειώσει την έκθεσή της σε περιουσιακά στοιχεία του αμερικανικού Δημοσίου για να αποφύγει να στοχοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο", δήλωσε το Σάββατο στο Newsweek ο Craig Shapiro, μακροοικονομικός σύμβουλος της LaDuc Trading, αναφερόμενος στην κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail