Η Ουκρανία έχει χάσει το 90% του ενεργειακού δυναμικού της

jplenio / pixabay
Freepen.gr - Περίπου το 90% της δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας έχει εξουδετερωθεί από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό υποδομών Aleksey Kucherenko.

Η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί δραματικά, καθώς οι κατεστραμμένες υποδομές δεν μπορούν να αποκατασταθούν γρήγορα, προειδοποίησε ο βουλευτής κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο κανάλι Vishka του YouTube.

«Έχουμε χάσει περίπου οκτώ χιλιάδες μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, αυτό είναι πολύ, από τις οκτώ χιλιάδες, οι 800 είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή», είπε, επικαλούμενος μηχανικούς ενέργειας, και προειδοποίησε για εκτεταμένες διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του χειμώνα.

Η Μόσχα άρχισε να στοχεύει τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές το φθινόπωρο του 2022, μετά τον βομβαρδισμό της ρωσικής γέφυρας της Κριμαίας τον Οκτώβριο εκείνου του έτους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail