Η Ουγγαρία δηλώνει ότι οι αγρότες πρέπει να σωθούν από τη ριζοσπαστική γεωργική πολιτική της ΕΕ με την ψηφοφορία της 9ης Ιουνίου

pixabay / Stefan-1983
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θυσιάσει τους Ευρωπαίους αγρότες στο βωμό της προστασίας του περιβάλλοντος, γι' αυτό και απαιτείται μια θεμελιώδης αλλαγή στη γεωργική πολιτική της ΕΕ, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αντικατάσταση της σημερινής ελίτ των Βρυξελλών, δήλωσε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο ο Ούγγρος υπουργός Γεωργίας István Nagy.

Μιλώντας σε Ούγγρους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας των κρατών μελών, ο István Nagy δήλωσε ότι η σημερινή κατάσταση της γεωργίας της ΕΕ αποτελεί καλό παράδειγμα των επιδόσεων των υπευθύνων λήψης αποφάσεων των Βρυξελλών κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Έχει καταστεί σαφές πως οι κανόνες που γράφονται από γραφειοκράτες των Βρυξελλών, οι οποίοι είναι εντελώς αποκομμένοι από την πραγματικότητα, δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα που βιώνουν οι αγρότες επί τόπου, είπε.

«Η συμμόρφωση με την πράσινη συμφωνία και τους πολύπλοκους κανονισμούς έχει θέσει τους αγρότες σε σημαντικό ανταγωνιστικό μειονέκτημα, τους αγρότες που έχουν ήδη υποστεί τις συνέπειες τόσο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας όσο και των ανεύθυνων κυρώσεων της ΕΕ», πρόσθεσε ο Nagy.

«Χρειαζόμαστε νέα ηγεσία στις Βρυξέλλες, η οποία δεν θα βάζει τα συμφέροντα των χωρών εκτός ΕΕ πάνω από εκείνα των δικών της αγροτών και η οποία θα μπορεί να αναλάβει πραγματική δράση για την προστασία των Ευρωπαίων αγροτών. Αυτό είναι επίσης το διακύβευμα των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 9 Ιουνίου", δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας.

Σύμφωνα με τον István Nagy, οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου είναι γενικά επωφελείς για την οικονομία της ΕΕ, αλλά πάντα η γεωργία είναι αυτή που υφίσταται τα μειονεκτήματα των συμφωνιών αυτών.

Τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η θέση των γεωργών στην τροφική αλυσίδα και πως οι πιο κατάλληλες και κατάλληλες συμφωνίες και συμβατικοί όροι για το σκοπό αυτό είναι εκείνες που εγγυώνται την παραγωγή τους.

«Πρέπει να επισημανθεί ότι όλα τα τρόφιμα και τα γεωργικά προϊόντα που διατίθενται στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να υπόκεινται στις ίδιες παραμέτρους παραγωγής και ποιότητας», δήλωσε ο υπουργός. 

* πληροφορίες REMIX

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail