Πληθωρισμός εκτός ελέγχου: Μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται τουλάχιστον 177.798 δολάρια για να ζήσει άνετα στις ΗΠΑ!

Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα βλέπαμε ποτέ μια εποχή που θα χρειάζονται 177.798 $ για μια τετραμελή οικογένεια για να ζήσει άνετα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δυστυχώς έφτασε εκείνη η μέρα. Οι ηγέτες μας ακολουθούν υψηλά πληθωριστικές πολιτικές εδώ και πολλά χρόνια και τώρα έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου ο πληθωρισμός είναι άγρια ​​εκτός ελέγχου. Στην πραγματικότητα, το τελευταίο στοιχείο για τον πληθωρισμό χονδρικής που δημοσιεύτηκε την Τρίτη ήταν πολύ υψηλότερο από το αναμενόμενο. Δυστυχώς, αυτή είναι μόνο η αρχή και αντιμετωπίζουμε πολύ περισσότερα προβλήματα από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με μια απίστευτα συγκλονιστική νέα μελέτη, οι περισσότεροι Αμερικανοί δε βγάζουν αρκετά χρήματα για να «ζήσουν άνετα» στο εξαιρετικά πληθωριστικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα:

Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε τα εισοδήματα που χρειάζονται οι οικογένειες για να ζουν άνετα στις Ηνωμένες Πολιτείες – και η έντονη αντίθεση στο κόστος ζωής μεταξύ των πολιτειών είναι εκπληκτική.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι στις πιο ακριβές πολιτείες, οι οικογένειες χρειάζονται σχεδόν 300.000 δολάρια για να ζήσουν απλά «άνετα».

Η λιγότερο ακριβή πολιτεία απαιτεί περίπου το μισό από αυτόν τον μισθό - αλλά και πάλι πάνω από 100.000 $.

Εν τω μεταξύ, ο μέσος ετήσιος μισθός στις ΗΠΑ είναι 59.428 $ ή 28,34 $ ανά ώρα, από το Μάιο του 2024.
Η μελέτη έδειξε ότι η Μασαχουσέτη είναι η πιο ακριβή πολιτεία.

Χρειάζονται 301.184 δολάρια το χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια για να «ζήσει άνετα» εκεί.

Η φθηνότερη πολιτεία είναι ο Μισισιπής.

Στην πολιτεία Magnolia, χρειάζονται μόνο 177.798 $ το χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια «για να καλύψει τα έξοδά της και να διατηρήσει μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής».

Αυτή είναι η χώρα μας τώρα.

Νιώθω σαν να χτυπάω το κεφάλι μου σε τοίχο. Για περισσότερο από μια δεκαετία έχω προειδοποιήσει πως αυτό θα συμβεί, και τώρα συμβαίνει.

Και ακόμη περισσότερος πληθωρισμός είναι στο δρόμο:
Οι Αμερικανοί που ήδη αντιμετωπίζουν τον επίμονο και επίμονα υψηλό πληθωρισμό μόλις την Τρίτη έλαβαν περισσότερα δυσάρεστα νέα: Υπάρχουν κι άλλες αυξήσεις τιμών που πιθανόν να έρθουν στο τέλος του δρόμου.

Ο πληθωρισμός χονδρικής αυξήθηκε τον Απρίλιο στο υψηλότερο ποσοστό του εδώ και ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.
Τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός σε επίπεδο χονδρικής εκτοξεύτηκε 0,5% σε μόλις ένα μήνα
Ο πληθωρισμός σε επίπεδο χονδρικής αυξήθηκε πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Απρίλιο, το πιο πρόσφατο σημάδι πως οι πιέσεις τιμών στην οικονομία παραμένουν υψηλές και δύσκολο θα τιθασευτούν.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος μετρά τον πληθωρισμό σε επίπεδο χονδρικής πριν φτάσει στους καταναλωτές, αυξήθηκε κατά 0,5% τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Εάν πολλαπλασιάσετε αυτόν τον αριθμό επί 12 μήνες, θα λάβετε 6 τοις εκατό.

Και φυσικά πρέπει να διπλασιάσετε περίπου οποιονδήποτε αριθμό μας δίνει η κυβέρνηση Μπάιντεν για να καταλήξουμε σε ένα νούμερο που να είναι σχεδόν ακριβές.

Μέχρι τώρα, σχεδόν όλοι συνειδητοποιούν ότι ο ρυθμός πληθωρισμού σε αυτή τη χώρα είναι πολύ υποτιμημένος.

Για παράδειγμα, ο Τζο Μπάιντεν επιμένει πως ο ρυθμός πληθωρισμού ήταν «χαμηλός» εδώ και αρκετό καιρό, αλλά οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 47 τοις εκατό από την αρχή αυτής της δεκαετίας:
Οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί κατά 47,1% από την αρχή του 2020, ξεπερνώντας εύκολα τα κέρδη που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Αυτό προκύπτει από μια πρόσφατη ανάλυση του ResiClub του Εθνικού Δείκτη Τιμών Κατοικίας Case-Shiller, η οποία έδειξε πως οι τιμές των κατοικιών τις δεκαετίες του 1990 και του 2010 αυξήθηκαν αντίστοιχα 30,1% και 44,7%.
Ας είμαστε όλοι ειλικρινείς μεταξύ μας.

Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας μανιασμένης κρίσης κόστους ζωής που δεν έχει τέλος.

Και αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν μας. Οι πολιτικοί μας συνεχίζουν να δανείζονται και να ξοδεύουν τρισεκατομμύρια επί τρισεκατομμυρίων δολαρίων, και όλος αυτός ο δανεισμός και οι δαπάνες είναι εξαιρετικά πληθωριστικοί:
Ένα οικονομικό φάντασμα στοιχειώνει την Αμερική. Είναι επίσης κάτι για το οποίο πολλοί Αμερικανοί πολιτικοί – Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί – λένε πολλά, αλλά διστάζουν να αντιμετωπίσουν.

Το όνομα αυτής της σκιάς είναι το Εθνικό Χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών: αυτό που το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ορίζει ως «το χρηματικό ποσό που έχει δανειστεί η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση για να καλύψει το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν με την πάροδο του χρόνου».

Αν μεταβείτε στον ιστότοπο του Υπουργείου Οικονομικών, μπορείτε να δείτε πόσο μεγάλο είναι αυτό το χρέος. Στα μέσα Μαΐου, ήταν 34,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο ρυθμός αύξησης αυτού του χρέους είναι εξίσου εκπληκτικός. Περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια προστίθενται στο εθνικό χρέος της Αμερικής κάθε 100 ημέρες.
Ο δανεισμός και η δαπάνη άλλων τρισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε 100 ημέρες είναι ένα εντελώς και εντελώς τρελό πράγμα.

Είμαστε πραγματικά στο τέλος του παιχνιδιού.

Σήμερα, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell προειδοποίησε ότι τα επιτόκια μπορεί να πρέπει να παραμείνουν υψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός:
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε την Τρίτη ότι «μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος από τον αναμενόμενο» για να μειώσουν τα υψηλά επιτόκια τον πληθωρισμό και δεν άφησε να εννοηθεί πως η πρόσφατη επιβράδυνση της αγοράς εργασίας θα μπορούσε να σημάνει νωρίτερα μειώσεις των επιτοκίων.

«Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να αφήσουμε την περιοριστική πολιτική να κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο Πάουελ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης σε συνάντηση της Ένωσης Ξένων Τραπεζών στο Άμστερνταμ. «Μπορεί (τα υψηλά επιτόκια) να χρειαστούν περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο για να κάνουν τη δουλειά τους και να μειώσουν τον πληθωρισμό».
Μέχρι στιγμής, τα υψηλότερα επιτόκια δεν έχουν λύσει την κρίση του κόστους ζωής μας, και αυτό επειδή οι πολιτικοί μας συνεχίζουν να ξοδεύουν χρήματα σαν μεθυσμένοι ναύτες.

Αλλά τα υψηλότερα επιτόκια συνθλίβουν τη συνολική οικονομία.

Χθες, έγραψα για την «αποκάλυψη των εστιατορίων» που αρχίζει να σαρώνει την Αμερική.

Σήμερα, έγινε ακόμα χειρότερο.

Μόλις μάθαμε ότι τουλάχιστον 99 καταστήματα Red Lobster έχουν κλείσει και θα δημοπρατηθούν:
Τουλάχιστον 99 καταστήματα του Red Lobster δημοπρατούνται εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με το μακροπρόθεσμο μέλλον της σταθερής αλυσίδας θαλασσινών.

Σε μια ανάρτηση τη Δευτέρα στο LinkedIn, ο Neal Sherman, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της TAGeX Brands, μιας εταιρείας εκκαθάρισης, ανακοίνωσε ότι ηγείται του κλεισίματος περισσότερων από 50 καταστημάτων Red Lobster, με τον εξοπλισμό των εστιατορίων να δημοπρατείται.

Μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στις εκκαθαρίσεις έδειξε κλείσιμο καταστημάτων σε όλες τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Ντένβερ. Indianapolis; Ρότσεστερ, Νέα Υόρκη; Σακραμέντο, Καλιφόρνια; Σαν Αντόνιο; και το Σαν Ντιέγκο.
Την Τρίτη, το Restaurant Business Magazine ανέφερε ότι 99 τοποθεσίες έκλειναν.

Για τους υπαλλήλους της Red Lobster που μόλις έχασαν τη δουλειά τους, το τέλος ήρθε πολύ ξαφνικά:

Ένας τρίτος υπάλληλος της Red Lobster ανέφερε την είδηση ​​με γοργό ύφος, δημοσιεύοντας: "η Red Lobster μόλις μας απέλυσε όλους χωρίς προειδοποίηση και έκλεισε οριστικά το LMAOO".

Ο υπάλληλος πρόσθεσε πως η Red Lobster δεν το είπε στους διευθυντές μέχρι τις 8 το πρωί χθες.
Φυσικά, δεν είναι μόνο οι αλυσίδες εστιατορίων που κλείνουν τοποθεσίες.

Στην πραγματικότητα, ακόμη και η Walmart κλείνει καταστήματα και δημοπρατεί αποθέματα:
Αφού ανακοίνωσε ότι θα έκλεινε οριστικά τις πόρτες του, ένα κατάστημα στο Ohio της Walmart δημοπρατούσε το υπόλοιπο απόθεμά του, συμπεριλαμβανομένων τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης, φορητών υπολογιστών και επίπλων, για μια ευκαιρία.

Το Walmart στο 3579 S. High St. στο Κολόμπους επέλεξε να μην ανανεώσει τη μίσθωση του σε μια παλιά πολυσύχναστη strip plaza. Οι εκπρόσωποι ανακοίνωσαν το κλείσιμο τον Φεβρουάριο, υποστηρίζοντας ότι το κατάστημα δεν είχε «ανταποκριθεί στις οικονομικές προσδοκίες».

Την περασμένη εβδομάδα, το κατάστημα πούλησε τα εμπορεύματά του μέσω δημοπρασίας εκκαθάρισης. Η υποβολή προσφορών έκλεισε το πρωί της 10ης Μαΐου, με ορισμένα είδη όπως φορητοί υπολογιστές να κοστίζουν λιγότερο από 20 $.
Εάν τα επιτόκια παραμείνουν υψηλά, θα δούμε πολύ περισσότερα τέτοια πράγματα.

Αλλά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διστάζει να μειώσει τα επιτόκια σε αυτό το σημείο λόγω της κρίσης του κόστους ζωής.

Αλλά ανεξάρτητα από τον δρόμο που θα επιλέξουν τελικά να ακολουθήσουν, βραχυπρόθεσμα υπάρχει περισσότερος «στασιμοπληθωρισμός».

Και μακροπρόθεσμα, οι εξαιρετικά ανόητες πολιτικές που ακολουθούν οι ηγέτες μας θα οδηγήσουν σε μια συστημική κατάρρευση απολύτως επικών διαστάσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail