Οι ΗΠΑ κατέβαλαν στους Ρώσους 174 εκατ. δολάρια για λιπάσματα το Μάρτιο

pixabay / WFranz
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ αύξησαν τις εισαγωγές λιπασμάτων από τη Ρωσία κατά το περασμένο έτος, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου των δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας, όπως έδειξε τη Δευτέρα ανάλυση επίσημων στοιχείων από το RIA Novosti.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αμερικανικές εταιρείες αγόρασαν λιπάσματα αξίας 174 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο - αυξημένα κατά 10% σε σχέση με τον περασμένο Φεβρουάριο. Το μερίδιο της Ρωσίας στις αμερικανικές εισαγωγές εκτοξεύθηκε στο 17,1% από 9,7% κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, όπως έδειξαν τα στοιχεία.

Αυτό κατέστησε τη Ρωσία τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα στις ΗΠΑ μετά τον Καναδά, ο οποίος προμήθευσε το εμπόρευμα αξίας 338 εκατ. δολαρίων τον Μάρτιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οργανισμού.

Τα στοιχεία δείχνουν πως οι αμερικανικές εισαγωγές λιπασμάτων ποτάσας αυξήθηκαν κατά 29% σε ετήσια βάση το Μάρτιο και ανήλθαν σε 95,5 εκατ. δολάρια. Η χώρα αγόρασε επίσης λιπάσματα που περιέχουν άζωτο αξίας 75,3 εκατ. δολαρίων και λιπάσματα φωσφόρου αξίας 3,1 εκατ. δολαρίων.

"Αυτό που είναι κάπως σοκαριστικό είναι ότι έχει δοθεί όλη αυτή η έμφαση στη μη χρηματοδότηση της ρωσικής πολεμικής μηχανής και στη μη αγορά ρωσικού φυσικού αερίου", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της CF, Tony Will, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης για τα κέρδη της εταιρείας.

"Και όμως, οι ΗΠΑ έχουν τα χέρια τους ορθάνοιχτα για να πάρουν ουρία και UAN [νιτρικό αμμώνιο ουρίας] που προέρχονται από τη Ρωσία, το οποίο ουσιαστικά είναι απλώς φυσικό αέριο που έχει μετατραπεί [σε λίπασμα]".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail