Το SWIFT πρέπει να "σκοτωθεί" - κορυφαίος Ρώσος τραπεζίτης

pixabay / Mohamed_hassan
Freepen.gr - Η απομάκρυνση από τη διενέργεια χρηματοοικονομικών συναλλαγών μέσω δυτικών συστημάτων πληρωμών, συμπεριλαμβανομένου του SWIFT, είναι ζωτικής σημασίας για τη Ρωσία και τους εμπορικούς της εταίρους, δήλωσε ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου δανειστή της χώρας.

Μιλώντας την Πέμπτη στο συνέδριο Data Fusion 2024, ο διευθύνων σύμβουλος της VTB Andrey Kostin ζήτησε την προώθηση των ψηφιακών χρηματοοικονομικών διακανονισμών στη Ρωσία και τα συμμαχικά έθνη. Ένα τέτοιο βήμα θα τερματίσει την κυριαρχία του δολαρίου και θα αποκτήσει πλήρη κυριαρχία στον χρηματοπιστωτικό τομέα, υποστήριξε.

"Η SWIFT έχει ανακοινώσει σχέδια για την πραγματοποίηση ψηφιακών πληρωμών σύντομα, αλλά πρέπει να σκοτώσουμε τη SWIFT στους διακανονισμούς μας, πρέπει να ξεφύγουμε εντελώς από αυτήν και να εμπλέξουμε και τους εταίρους μας σε αυτό", επέμεινε το τραπεζικό στέλεχος, υπογραμμίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί η Τράπεζα της Ρωσίας για την επίτευξη του στόχου.

Σύμφωνα με τον Kostin, η VTB εργάζεται επί του παρόντος σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να θέσει το ψηφιακό ρούβλι σε γενική χρήση, συμπεριλαμβανομένων των διασυνοριακών πληρωμών.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε ότι εκτιμά τις προσπάθειες της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας κατά την τελευταία δεκαετία για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος σταδιακής κατάργησης των εισαγωγών στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

"Σε μια εποχή που πολλοί συνάδελφοί μας στον τομέα της μεταποίησης ήταν ευτυχείς να χρησιμοποιούν γαλλικούς κινητήρες στα εγχώρια αεροσκάφη ή γερμανικά κιβώτια ταχυτήτων στα αυτοκίνητα, η Τράπεζα της Ρωσίας πήρε σταθερά τη γραμμή της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου συστήματος", είπε, επισημαίνοντας την κάρτα Mir, το Σύστημα Ταχείας Πληρωμής (SBP) και την υποδομή του χρηματιστηρίου της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail