Η Γερμανία ζητά περισσότερους " Patriot" για την Ουκρανία

Global Lοοk Press / Ρhilipp SchuΙze
Freepen.gr - Τα μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να βρουν περισσότερα συστήματα αεράμυνας Patriot αμερικανικής κατασκευής για την Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Το Βερολίνο υποσχέθηκε να παραδώσει ένα τέτοιο σύστημα στο εγγύς μέλλον, επιπλέον των δύο που έχει ήδη στείλει στο Κίεβο.

Ο Σολτς δήλωσε ότι προσπάθησε να προωθήσει την ιδέα κατά τη διάρκεια "πολλών συζητήσεων" στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη.

"Ακούσαμε πως θα πρέπει τώρα να υπάρχουν άλλα επτά, ένα από αυτά είναι δικό μας και στη συνέχεια ελπίζουμε ότι θα βρεθούν άλλα έξι" από άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Το Βερολίνο έχει κάνει μέχρι στιγμής τη "μεγαλύτερη συμβολή" όσον αφορά την προμήθεια της Ουκρανίας με συστήματα Patriot, υποστήριξε ο Σολτς, προσθέτοντας ότι κάλεσε τους άλλους να "λάβουν τις ίδιες αποφάσεις". Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν στείλει αρκετούς εκτοξευτές Patriot στην Ουκρανία για την υποστήριξη της σύγκρουσής της με τη Ρωσία. 

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υιοθέτησε έναν πιο σκληρό τόνο απέναντι στα έθνη που διστάζουν να ψάξουν τα αποθέματά τους για πυραύλους για να τους δώσουν στο Κίεβο.

"Γνωρίζουμε πως πολλές χώρες κάθονται σε μεγάλους σωρούς συστημάτων Patriot, ίσως δεν θέλουν να τα παραδώσουν άμεσα", δήλωσε την Πέμπτη, χωρίς να κατονομάσει. Προσφέρθηκε να αγοράσει τέτοια συστήματα από οποιαδήποτε τρίτη χώρα και να τα στείλει στην Ουκρανία.

"Έχουμε τα χρήματα διαθέσιμα. Είναι ζωτικής σημασίας", πρόσθεσε ο Ρούτε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail