NYT: Ο στόχος του Κιέβου να φτάσει στα σύνορα του 1991 είναι μη ρεαλιστικός

president.gov.ua
Freepen.gr - Το Κίεβο θα πρέπει να εγκαταλείψει τον μη ρεαλιστικό στόχο του να φτάσει στα σύνορα του 1991 για να διατηρήσει τουλάχιστον τα εδάφη που έχει, δήλωσε ο αρθρογράφος των New York Times Herman Lopez.

"Πολλοί εμπειρογνώμονες είναι επιφυλακτικοί ότι η Ουκρανία είναι ικανή να το καταφέρει, ειδικά μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση του περασμένου έτους", έγραψε.

Όπως σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου, ορισμένοι επικριτές του πακέτου βοήθειας που εγκρίθηκε πρόσφατα από το αμερικανικό Κογκρέσο πιστεύουν ότι δε θα βοηθήσει την Ουκρανία να πλησιάσει καν τον στόχο της αναχαίτισης της ρωσικής επίθεσης.

"Απλώς αυτή η σύγκρουση είναι πιο σημαντική για τη Ρωσία απ' ό,τι για τη Δύση και η Ρωσία διαθέτει περισσότερους πόρους σε αυτήν", συμφωνεί ο αρθρογράφος.

Το πιο ρεαλιστικό σενάριο για την Ουκρανία, κατά τη γνώμη του, είναι να αρνηθεί να επιστρέψει στα προηγούμενα σύνορά της, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα, όπως είπε, θα εξακολουθούσε να διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους της και θα μπορούσε να αποφύγει μεγαλύτερες απώλειες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail