Mearsheimer: Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν κόψει τους δεσμούς της με τις ΗΠΑ

ukrinform.net
Freepen.gr - Για να τερματιστεί η σύγκρουση, η Ουκρανία πρέπει να γίνει ουδέτερη και να διακόψει τους δεσμούς της με τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.

"Ο στρατηγικός δεσμός μεταξύ της Ουκρανίας και των ΗΠΑ πρέπει να διακοπεί για να δημιουργηθεί μια πραγματικά ουδέτερη Ουκρανία. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί το χάος που υπάρχει σήμερα", σημείωσε.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η συνέχιση της οικονομικής στήριξης του Κιέβου δε θα αλλάξει την κατάσταση, καθώς η δυνητική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι τεράστια και θα αυξηθεί μόνο υπέρ της Ρωσίας.

"Το γεγονός είναι πως η Ρωσία έχει τώρα ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα έναντι της Ουκρανίας και με την πάροδο του χρόνου αυτή η ανισορροπία θα αυξηθεί, όχι θα μειωθεί. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει η Δύση για να διορθώσει αυτή την κατάσταση. Οι Ουκρανοί είναι καταδικασμένοι", πιστεύει ο Μιρσχάιμερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail