Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τους χειρότερους κινδύνους από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - το αφεντικό της JPMorgan

pixabay / qimono
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους στον απόηχο της αύξησης των παγκόσμιων γεωπολιτικών εντάσεων και της εγχώριας πολιτικής πόλωσης της χώρας, προειδοποίησε ο Τζέιμι Ντίμον, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase.

Σε ετήσια επιστολή προς τους μετόχους του τη Δευτέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας ανέφερε ότι τα μεγάλα ποσά των κυβερνητικών δαπανών και οι προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να συρρικνώσει τον ισολογισμό της, καθώς και η σύγκρουση στην Ουκρανία και ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, δημιουργούν ένα περιβάλλον που "μπορεί κάλλιστα να δημιουργήσει κινδύνους που θα μπορούσαν να επισκιάσουν οτιδήποτε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".

"Ο παγκόσμιος ηγετικός ρόλος της Αμερικής αμφισβητείται εξωτερικά από άλλα έθνη και εσωτερικά από το πολωμένο εκλογικό μας σώμα", έγραψε ο Dimon.

"Πρέπει να βρούμε τρόπους να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και να συνεργαστούμε με άλλα δυτικά έθνη στο όνομα της δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μεγάλων κρίσεων, η ένωση για την προστασία των βασικών μας ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένης της ελεύθερης επιχειρηματικότητας, είναι υψίστης σημασίας", προέτρεψε ο διευθύνων σύμβουλος.

Ο 68χρονος τραπεζίτης πρόσθεσε ότι υπάρχει "αυξανόμενη ανάγκη για αυξημένες δαπάνες καθώς συνεχίζουμε τη μετάβαση σε μια πιο πράσινη οικονομία, την αναδιάρθρωση των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού, την ενίσχυση των στρατιωτικών δαπανών και την καταπολέμηση των αυξανόμενων δαπανών υγείας".

Ο Dimon δήλωσε πως δεν είναι τόσο αισιόδοξος όσο η ευρύτερη αγορά ότι η αμερικανική οικονομία θα επιτύχει μια "ήπια προσγείωση", κατά την οποία βλέπει μέτρια ανάπτυξη και μειωμένα ποσοστά πληθωρισμού. Οι πιθανότητες μιας ήπιας προσγείωσης είναι "πολύ λιγότερες" από το 70% έως 80% που αναμένουν ορισμένοι επενδυτές, είπε.

"Αυτές οι σημαντικές και κάπως πρωτοφανείς δυνάμεις μας αναγκάζουν να παραμείνουμε επιφυλακτικοί", κατέληξε το αφεντικό της JPMorgan.

Εν τω μεταξύ, είπε ο Dimon, η Κίνα εδραιώνεται ως "δυνητική υπερδύναμη" και εστιάζει στρατηγικά στην οικονομική της ασφάλεια, ενώ η Δύση "κοιμάται".

"Τα τελευταία 20 χρόνια, η Κίνα εκτελεί μια πιο ολοκληρωμένη οικονομική στρατηγική από ό,τι εμείς", είπε.

Στάθηκε επίσης στο μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης, λέγοντας πως είναι "απόλυτα πεπεισμένος" ότι οι συνέπειες της τεχνολογίας θα είναι "εξαιρετικές" και μετασχηματιστικές. Η JPMorgan διερευνά ήδη τη χρήση της ΤΝ στην ανάπτυξη λογισμικού και στα σχέδια παραγωγής εργαζομένων, ιδίως στα τμήματα απάτης και κινδύνου, είπε.

* πληροφορίες RT.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail