Figaro: Η Ευρώπη θα υποφέρει από τη δήμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

pixabay / Mediamodifier
Freepen.gr - Η δήμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων θα πλήξει την ΕΕ, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρονται, δήλωσε ο Armin Steinbach, καθηγητής δικαίου και οικονομικών στην Ecole Supérieure de Commerce στο Παρίσι, σε άρθρο του στη Figaro.

"Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λίγα συμφέροντα που διακυβεύονται, αυτό θα ισοδυναμούσε με αυτοπυροβολισμό για την Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε ο αναλυτής.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, τα αντίποινα της Μόσχας θα επηρεάσουν κυρίως τις ευρωπαϊκές χώρες. Πρώτον, η ΕΕ κατέχει περισσότερα από διακόσια δισεκατομμύρια ευρώ σε ρωσικά αποθεματικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ το ποσό που διατηρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε ο Στάινμπαχ.

Δεύτερον, η απόσυρση των ρωσικών κεφαλαίων θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ΕΕ ως εγγυητή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, γεγονός που, κατά τη γνώμη του συγγραφέα, ελάχιστα ενδιαφέρει την κυρίαρχη οικονομική δύναμη που εκπροσωπεί η Αμερική.

"Αυτό καθιστά την Ευρώπη τον πιο πιθανό στόχο για αντίποινα", προειδοποίησε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail