Έτσι θα πεθάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι αν συμβεί πυρηνικός πόλεμος μεγάλης κλίμακας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά στον πυρηνικό πόλεμο από όσο είμαστε τώρα. Εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία πυροδοτήσει έναν πυρηνικό πόλεμο μεγάλης κλίμακας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, δισεκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν. Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί από εμάς θέλουμε απεγνωσμένα οι ηγέτες και από τις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να προσπαθήσουν να επιλύσουν τις διαφορές τους ειρηνικά. Ίσως μια ειρηνική λύση δεν είναι δυνατή, αλλά για το καλό της ανθρωπότητας θα έπρεπε τουλάχιστον να κάνουν μια προσπάθεια. Επειδή όπως έχουν τα πράγματα αυτή την στιγμή, το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα λάθος να βυθιστεί ο κόσμος σε έναν αδιανόητο πυρηνικό κατακλυσμό.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με τη συγγραφέα Annie Jacobsen, οι ΗΠΑ διαθέτουν ένα δίκτυο δορυφόρων που παρακολουθούν συνεχώς μια πιθανή εκτόξευση ICBM από έναν από τους εχθρούς μας:

«Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. Και το σύστημα στο διάστημα ονομάζεται SBIRS, ένας αστερισμός δορυφόρων που παρακολουθεί όλους τους εχθρούς της Αμερικής».

«Έτσι την στιγμή που εκτοξεύεται ένα ICBM, βλέπουν την καυτή εξάτμιση του πυραύλου στο ICBM ένα κλάσμα του δευτερολέπτου μετά την εκτόξευση. Και έτσι αρχίζει αυτή η τρομακτική πολιτική που ονομάζεται εκτόξευση κατά την προειδοποίηση, και αυτή είναι η αντεπίθεση των ΗΠΑ.

«Ο λόγος που οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν τόσο έντονα ​​για μια πυρηνική εκτόξευση κάπου σε όλο τον κόσμο είναι για να μπορέσει το πυρηνικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου στις ΗΠΑ να προχωρήσει σε δράση για να πραγματοποιήσει αμέσως μια αντεπίθεση.

«Αυτή η πολιτική, που ξεκινά με προειδοποίηση, είναι ακριβώς όπως λέει, σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα περιμένουν να απορροφήσουν μια πυρηνική επίθεση. Θα εκτοξεύσει πυρηνικά όπλα ως απάντηση πριν η βόμβα χτυπήσει πραγματικά».

Σε περίπτωση αιφνιδιαστικής πρώτης επίθεσης, θα υπήρχαν μόνο λίγα λεπτά για να σηκωθεί ο πρόεδρος από το κρεβάτι και να αποφασίσει τι να κάνει.
Περιττό να πούμε ότι ο πρόεδρος δε θα ήθελε να εξαπολύσει αντεπίθεση εάν πρόκειται για ψευδή συναγερμό.

Διότι από την στιγμή που οι πύραυλοι είναι στον αέρα, δεν υπάρχει επιστροφή.

Όταν μια πυρηνική κεφαλή εκρήγνυται, δημιουργείται μια βολίδα που είναι αφάνταστα θερμή. Τα παρακάτω προέρχονται από το Bulletin of the Atomic Scientists:
Μικροδευτερόλεπτα μετά την έκρηξη ενός πυρηνικού όπλου, η ενέργεια που απελευθερώνεται με τη μορφή ακτίνων Χ θερμαίνει το περιβάλλον, σχηματίζοντας μια πύρινη σφαίρα από υπέρθερμο αέρα. Στο εσωτερικό της πύρινης σφαίρας, η θερμοκρασία και η πίεση είναι τόσο ακραίες που όλη η ύλη μετατρέπεται σε ένα καυτό πλάσμα από γυμνούς πυρήνες και υποατομικά σωματίδια, όπως συμβαίνει στον πυρήνα του Ήλιου με θερμοκρασία πολλών εκατομμυρίων βαθμών.

Η βολίδα που ακολουθεί την έκρηξη ενός πυρηνικού όπλου 300 κιλοτόνων -όπως η θερμοπυρηνική κεφαλή W87 που αναπτύσσεται στους πυραύλους Minuteman III που βρίσκονται επί του παρόντος σε υπηρεσία στο πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ- μπορεί να αυξηθεί σε διάμετρο άνω των 600 μέτρων (2.000 πόδια) και να παραμένει εκτυφλωτικά φωτεινό για αρκετά δευτερόλεπτα, πριν κρυώσει η επιφάνειά του.

Το φως που ακτινοβολείται από τη θερμότητα της βολίδας -που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο της εκρηκτικής ενέργειας του θερμοπυρηνικού όπλου- θα είναι τόσο έντονο που θα ανάψει φωτιές και προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα σε μεγάλες αποστάσεις. Η θερμική λάμψη από ένα πυρηνικό όπλο 300 κιλοτόνων θα μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα πρώτου βαθμού έως και 13 χιλιόμετρα (8 μίλια) από το σημείο μηδέν.
Εάν βρίσκεστε στο σημείο μηδέν, θα έχετε μηδενικές πιθανότητες να επιβιώσετε.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη πριν από αρκετά χρόνια, περίπου 34 εκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν τις πρώτες ώρες ενός μεγάλης κλίμακας πυρηνικού πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.

Αλλά αυτό θα ήταν μόνο το πρώτο κύμα θανάτου.

Στον απόηχο μιας πυρηνικής ανταλλαγής, οι ραδιενεργές εκρήξεις θα εξαπλωθούν σε μεγάλο μέρος των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών:
Χρησιμοποιώντας αρχειοθετημένα καιρικά δεδομένα σε περιόδους 48 ωρών σε διάφορες ημερομηνίες του 2021 για την προσομοίωση του αναμενόμενου ραδιενεργού νέφους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι πολιτείες της Δυτικής Ακτής είχαν το χαμηλότερο κίνδυνο λόγω του επικρατούντος ανατολικού ανέμου.

Ωστόσο, ανάλογα με την ακριβή κατεύθυνση του ανέμου, η χειρότερη πτώση θα μπορούσε να πέσει σε οποιοδήποτε μέρος των ΗΠΑ και του Καναδά ανατολικά του Αϊντάχο. Με βάση τα καιρικά μοτίβα στις 2 Δεκεμβρίου 2021, το Σικάγο, το Ιλινόις και το DC, μεταξύ άλλων πληθυσμιακών κέντρων, θα βρεθούν στον άμεσο δρόμο μιας θανατηφόρας δόσης ακτινοβολίας.

Σε ένα χειρότερο σενάριο, σχεδόν όλη η Μοντάνα και η Βόρεια Ντακότα, καθώς και τμήματα της Νεμπράσκα, του Κολοράντο, του Ουαϊόμινγκ, της Νότιας Ντακότα και του Κάνσας θα λάμβαναν δόση πάνω από 10 φορές μεγαλύτερη από αυτή που θεωρείται θανατηφόρα, με αποτέλεσμα θανάτους σε ένα θέμα ημέρες. Το μεγαλύτερο μέρος των Μεσοδυτικών θα λάμβανε μια θανατηφόρα δόση, ενώ αλλού θα σημειώνονταν θάνατοι μέσα σε εβδομάδες.
Οι ραδιενεργές εκρήξεις θα σκότωναν πολύ περισσότερους ανθρώπους από ό,τι οι αρχικές εκρήξεις.

Αλλά τα καλά νέα είναι πως τα επίπεδα ακτινοβολίας θα εξαφανιστούν αρκετά γρήγορα.

Έτσι, εάν είστε αρκετά μακριά από το σημείο μηδέν και είστε σε θέση να επιβιώσετε από το αρχικό τσουνάμι ραδιενεργών κρουσμάτων, θα είναι τελικά ασφαλές να βγείτε ξανά έξω.

Αλλά σε εκείνο το σημείο δε θα υπάρχουν άλλες αλυσίδες εφοδιασμού, οι άνθρωποι θα παλεύουν για τα πάντα αφού θα μειώνονται οι πόροι που έχουν απομείνει, και «η πείνα από μόνη της θα μπορούσε να είναι περισσότερο από 10 φορές πιο θανατηφόρα από τις εκατοντάδες εκρήξεις βομβών που εμπλέκονται στον ίδιο τον πόλεμο»:
Όσο φρικιαστικές κι αν είναι αυτές οι στατιστικές, οι δεκάδες έως εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που θα έχαναν τη ζωή τους και θα τραυματίζονταν τις πρώτες μέρες μιας πυρηνικής σύγκρουσης θα ήταν μόνο η αρχή μιας καταστροφής που τελικά θα καλύψει ολόκληρο τον κόσμο.

Οι παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές, η εκτεταμένη ραδιενεργή μόλυνση και η κοινωνική κατάρρευση σχεδόν παντού θα μπορούσαν να είναι η πραγματικότητα την οποία θα αντιμετώπιζαν οι επιζώντες ενός πυρηνικού πολέμου για πολλές δεκαετίες.

Δύο χρόνια μετά από οποιονδήποτε πυρηνικό πόλεμο -μικρό ή μεγάλο- μόνο ο λιμός θα μπορούσε να είναι περισσότερο από 10 φορές πιο θανατηφόρος από τις εκατοντάδες εκρήξεις βομβών που εμπλέκονται στον ίδιο τον πόλεμο.
Τελικά, ο πυρηνικός χειμώνας θα σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από οτιδήποτε άλλο.

Για όσους από εμάς ζούμε στο βόρειο ημισφαίριο, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναπτυχθούν πολλά από οτιδήποτε όταν οι θερμοκρασίες πέσει πολύ κάτω από το κανονικό:
Αυτό κάνει τη Γη να παγώνει ακόμα και το καλοκαίρι, με τις γεωργικές εκτάσεις στο Κάνσας να ψύχονται κατά περίπου 20 βαθμούς Κελσίου (περίπου 40 βαθμούς Φαρενάιτ) και άλλες περιοχές να ψύχονται σχεδόν διπλάσια. Μια πρόσφατη επιστημονική εργασία υπολογίζει ότι πάνω από 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από την πείνα, συμπεριλαμβανομένου περίπου του 99% αυτών στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Κίνα - επειδή ο περισσότερος μαύρος καπνός άνθρακα παραμένει στο βόρειο ημισφαίριο όπου παράγεται και επειδή η θερμοκρασία πέφτει βλάπτουν περισσότερο τη γεωργία σε μεγάλα γεωγραφικά πλάτη.
Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν συνέβαινε πράγματι ένας τέτοιος πόλεμος;

Δυστυχώς, οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας είναι οι χειρότερες από ποτέ, και κάθε μέρα πλησιάζουμε σε έναν πυρηνικό πόλεμο.

Οι πολιτικοί στον δυτικό κόσμο υποθέτουν ότι οι Ρώσοι δε θα διακινδύνευαν ποτέ έναν πυρηνικό πόλεμο, επειδή οι συνέπειες θα ήταν τόσο αποκαλυπτικές για όλους.

Αλλά οι Ρώσοι πολιτικοί μας έχουν προειδοποιήσει ξανά και ξανά πως αν ωθήσουμε τη Ρωσία πολύ μακριά, θα υπάρξει πυρηνικός πόλεμος.

Και όπως εξέθεσα στο νέο μου βιβλίο με τίτλο «Χάος», οι Ρώσοι προετοιμάζονται πυρετωδώς να πολεμήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο εδώ και πολλά χρόνια.

Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν «νικητές» σε έναν πυρηνικό πόλεμο.

Αλλά ξέρουν επίσης πως όποιος χτυπήσει πρώτος θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει.

Αυτή την στιγμή, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν και οι Ουκρανοί ηγέτες γίνονται όλο και πιο απελπισμένοι:
«Οι δυτικοί ηγέτες προετοιμάζονται για την κατάρρευση του ουκρανικού στρατού, καθώς μπόρεσε μόνο να επιβραδύνει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων εν μέσω ελλείψεων όπλων και πυρομαχικών, γράφουν οι Times.

Στο κύριο άρθρο της, με τίτλο «Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την πτώση του Κιέβου», η εφημερίδα επισημαίνει πως «σε αντίθεση με την κυρίαρχη άποψη ότι πρόκειται για μια διαρκή παγωμένη σύγκρουση, με καμία πλευρά να μην μπορεί να κερδίσει ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα, η πρώτη γραμμή είναι που αμφισβητείται έντονα και υπάρχει πραγματικός κίνδυνος απώθησης των ουκρανικών δυνάμεων».

«Αυτό είναι το εφιαλτικό σενάριο που εξετάζουν τώρα οι δυτικοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής», σημειώνουν οι Times.

Η πρόοδος της Ρωσίας «θα ήταν προφανώς καταστροφική για τους Ουκρανούς». «Θα αντιμετωπίσει επίσης τη Δύση με κάθε είδους σκληρές προκλήσεις», αναφέρει η εφημερίδα. «Οι συνέπειες μιας μερικής ή πλήρους ήττας θα ήταν καταστροφικές με τρόπους που οι δυτικοί πληθυσμοί μετά βίας έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν. Αλλά έχουμε μια νωχελική συνήθεια στην άνετη Δύση – μακριά από την πρώτη γραμμή της Ευρώπης στην ανατολική και νότια Ουκρανία – να ευσεβείς πόθους και να είμαστε απροετοίμαστοι για κακές εκπλήξεις», τονίζουν οι Times».
Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο είναι να επέμβουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, και ορισμένοι δυτικοί ηγέτες, όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, είναι πολύ ανοιχτοί στην ιδέα.

Αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει πως αυτό θα μας φέρει ένα βήμα μακριά από τον πυρηνικό πόλεμο και αποφάσισε να στρατολογήσει άλλους 150.000 άνδρες στο ρωσικό στρατό:
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε άλλους 150.000 άνδρες για επιστράτευση στο ρωσικό στρατό, ο υψηλότερος αριθμός εδώ και οκτώ χρόνια.

Αυτό έρχεται καθώς οι Ορθόδοξοι ιερείς έχουν διαταχθεί να κάνουν προσευχές στην εκκλησία για τη νίκη του δικτάτορα στον πόλεμο.

Οι νεοσύλλεκτοι είναι ηλικίας 18 έως 30 ετών και θα στρατολογηθούν μεταξύ 1ης Απριλίου και 15 Ιουλίου εν μέσω του πολέμου του εναντίον της Ουκρανίας.
Οι Ρώσοι είναι πεπεισμένοι πως οι δυτικοί ηγέτες θέλουν να ρίξουν τη ρωσική κυβέρνηση και να χωρίσουν τη Ρωσία σε ένα σωρό μικρότερα κομμάτια.

Από την άλλη πλευρά, οι πολιτικοί στο δυτικό κόσμο είναι αποφασισμένοι να κάνουν «ό,τι χρειάζεται» για να εμποδίσουν τους Ρώσους να κερδίσουν στην Ουκρανία.

Και οι δύο πλευρές είναι παράλογες και παρανοϊκές, και αυτό είναι συνταγή καταστροφής.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα λάθος για να εξαπολύσει έναν πυρηνικό κατακλυσμό και δισεκατομμύρια ζωές κρέμονται στην ισορροπία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail