Figaro: Το Κίεβο ζητά βοήθεια από το Παρίσι για να επιβιώσει το 2024 πριν από νέα αντεπίθεση

РИА Новости / Виктор Антонюк
Freepen.gr - Το Κίεβο ζητά από το Παρίσι βοήθεια για να αντέξει φέτος, προκειμένου να ξεκινήσει μια νέα επίθεση το 2025, ανέφερε η εφημερίδα Figaro, επικαλούμενη Γάλλο αξιωματούχο που συμμετείχε πρόσφατα σε συνομιλίες με τις ουκρανικές αρχές.

"Οι Ουκρανοί μας λένε: "Βοηθήστε μας να αντέξουμε το 2024 και το 2025 θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε εκ νέου την επίθεση"", ανέφερε η εφημερίδα που επικαλείται τον συνομιλητή".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης το 2023, τα ουκρανικά στρατεύματα αποσύρθηκαν σε αμυντικές θέσεις. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι υψηλές απώλειες που συνδέονται με την αυξημένη διαφάνεια του πεδίου μάχης και την ακρίβεια των όπλων καθιστούν πιο δύσκολη οποιαδήποτε επίθεση. Στο πλαίσιο αυτό, η Δύση έχει αρχίσει και πάλι να συζητά ενεργά το ενδεχόμενο ήττας της Ουκρανίας, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Ουκρανία ενδιαφέρεται για το σύστημα SAMP/T SAM. Ο συνομιλητής της εφημερίδας σημείωσε πως περισσότερο από το ίδιο το σύστημα, το Κίεβο χρειάζεται πυραύλους. Ωστόσο, παρά τις πιέσεις της γαλλικής κυβέρνησης, η κατασκευάστρια εταιρεία πυραύλων MBDA δεν θα είναι σε θέση να προμηθεύσει περισσότερους πυραύλους Aster 30 για το σύστημα αυτό βραχυπρόθεσμα, αν και ο γαλλικός στρατός τους χρειάζεται επίσης, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail