Conversation: Τα 61 δις των ΗΠΑ στην Ουκρανία απλά αναβάλλουν τον αναπόφευκτο

ukrinform.net
Freepen.gr - Το να αναλάβει το Κίεβο την πρωτοβουλία στη σύγκρουση με τη Ρωσία μετά την ψήφιση του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ είναι εξαιρετικά απίθανο, δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής διεθνούς ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ Στέφαν Βολφ σε άρθρο του στην αυστραλιανή εφημερίδα Conversation.

"Θα μπορούσε αυτό το πακέτο βοήθειας να είναι κάτι περισσότερο από μια απλή αναβολή του αναπόφευκτου;", έγραψε.

Κατά τη γνώμη του συγγραφέα, η απάντηση στο ερώτημα αυτό εξαρτάται από την πολιτική βούληση των δυτικών συμμάχων του Κιέβου. Ο πολιτικός αναλυτής σημείωσε ότι η πολύμηνη καθυστέρηση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ να ψηφίσει για την κατανομή των κονδυλίων υπαγορεύτηκε από εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες κατά τη χρονιά των προεδρικών εκλογών. Εάν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο, το θέμα της στήριξης της Ουκρανίας πιθανότατα θα κλείσει, εκτίμησε ο Γουλφ.

Ο παρατηρητής επέστησε επίσης την προσοχή στην υστέρηση μεταξύ του αμερικανικού και του ευρωπαϊκού αμυντικού βιομηχανικού συμπλέγματος και του ρυθμού της ρωσικής στρατιωτικής παραγωγής. Επιπλέον, η Ρωσία σε αυτό το στάδιο διατηρεί σημαντική υπεροχή σε ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα να έχει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης, παραδέχθηκε.

"Όλα αυτά σημαίνουν πως οι προβλέψεις ότι η Ουκρανία θα επιτύχει στρατιωτική νίκη μέσα σε ένα χρόνο χάρη στην πρόσθετη αμερικανική υποστήριξη είναι στην καλύτερη περίπτωση υπερβολική αισιοδοξία και στη χειρότερη επικίνδυνη ανοησία", κατέληξε ο καθηγητής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail