Bloomberg: Οι ΗΠΑ δεν έχουν σχέδιο Β για την στήριξη της Ουκρανίας

pixabay / forcal35
Freepen.gr - Η Ουάσιγκτον δεν έχει "σχέδιο Β" στο θέμα της στήριξης της Ουκρανίας, εκτός από τη δόση των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων που μπλοκάρισε το Κογκρέσο, γράφει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους.

"Οι ΗΠΑ δεν έχουν "σχέδιο Β" για να βοηθήσουν την Ουκρανία, εκτός από τη δόση της στρατιωτικής βοήθειας ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία παραμένει παγωμένη στο Κογκρέσο...", αναφέρει το πρακτορείο που επικαλείται τους αξιωματούχους.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν απογοητεύεται όλο και περισσότερο τόσο από τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο όσο και από τους Ευρωπαίους συμμάχους, με αυξανόμενους φόβους ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να σημειώσουν σημαντικά κέρδη τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσαν οι συνομιλητές του Bloomberg.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να σταματήσουν να καθυστερούν και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα κέρδη από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσουν το Κίεβο, δήλωσε ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος. Την ίδια ώρα, άλλος συνομιλητής του πρακτορείου πρόσθεσε πως η Ευρώπη πρέπει επειγόντως να ανταποκριθεί στο αίτημα της Ουκρανίας να της παράσχει συστήματα αεράμυνας Patriot από τις δικές της εφεδρείες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail