«Η μητέρα πατρίδα δεν πωλείται» - Μόσχα

Sputnik / Sergey Guneev
Freepen.gr - Η Ρωσία δε θα παραχωρήσει κανένα έδαφος με αντάλλαγμα την προοπτική ανάκτησης των περιουσιακών της στοιχείων που έχουν δεσμευτεί στο εξωτερικό, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο Telegram την Κυριακή. Η Ζαχάροβα σχολίαζε ένα άρθρο της Wall Street Journal που υποστηρίζει ότι η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια ως μοχλό πίεσης κατά τη διάρκεια πιθανών ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου.

Το Βερολίνο αντιτίθεται στην προσπάθεια των ΗΠΑ να κατασχέσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσουν για τη χρηματοδότηση των στρατιωτικών και οικονομικών αναγκών της Ουκρανίας, σύμφωνα με το άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε την Κυριακή. Ένα από τα επιχειρήματα που φέρεται να έθεσαν οι Γερμανοί αξιωματούχοι περιστράφηκε γύρω από τη χρήση των χρημάτων ως «μοχλό πίεσης σε τυχόν συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου». Αυτή η στρατηγική υποτίθεται πως θα ανάγκαζε τη Μόσχα να «παραχωρήσει» κάποια από τα εδάφη που διεκδικεί το Κίεβο, ανέφερε η WSJ.

Το πρακτορείο δεν παρέθεσε ακριβή αποσπάσματα ούτε προσδιόρισε συγκεκριμένους Γερμανούς αξιωματούχους που υποστηρίζουν αυτή τη γραμμή σκέψης.«Δεν ξέρω ποιος λέει τι, αλλά τα περιουσιακά στοιχεία δεν πρέπει να ανταλλάσσονται με εδάφη», έγραψε η Ζαχάροβα σε ανάρτηση στο Telegram. «Η μητέρα πατρίδα δεν πωλείται».

Η Ζαχάροβα υποστήριξε επίσης πως τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να «παραμείνουν ανέγγιχτα» και προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε δυτική κλοπή θα αντιμετωπιστεί με σκληρή απάντηση». «Πολλοί άνθρωποι στη Δύση το έχουν ήδη καταλάβει αυτό. Είναι κρίμα που δεν το [έχουν] καταλάβει όλοι", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail