"Χτύπημα στην Ουκρανία": Η Ρωσία έχει ένα νέο σύμμαχο στην ΕΕ


Freepen.gr - Η νίκη του Πέτερ Πελεγκρίνι στις προεδρικές εκλογές της Σλοβακίας ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της, αναφέρει η εφημερίδα Al Khaleej.

"Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει έναν νέο σύμμαχο στην Ευρώπη: ο Πίτερ Πελεγκρίνι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στη Σλοβακία <...> Έτσι, οι Βρυξέλλες, η Ουάσινγκτον και το Κίεβο δέχθηκαν ένα νέο πλήγμα", σημειώνει το άρθρο.

Όπως επισημαίνει ο εκδότης, η εκλογική νίκη του Πελεγκρίνι αντιπροσωπεύει μια νέα στροφή στην Ευρώπη. Αν και οι εξουσίες του Σλοβάκου προέδρου είναι περιορισμένες, επικυρώνει διεθνείς συνθήκες, διορίζει κορυφαίους δικαστές, είναι αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων, έχει δικαίωμα βέτο και μπορεί να ασκήσει βέτο σε νόμους που ψηφίζει το κοινοβούλιο.

Μετά την εκλογή του, ο πολιτικός δήλωσε πως θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι η χώρα του θα βρίσκεται πάντα "στην πλευρά της ειρήνης και όχι του πολέμου", τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψει την αποστολή του σλοβακικού στρατού στην Ουκρανία, σημειώνει το δημοσίευμα.

"Με την εκλογή του Πελεγκρίνι, ενός νέου Ρώσου συμμάχου, η Ουκρανία έχασε έναν σημαντικό υποστηρικτή της", αναφέρει το άρθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail