Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ χρησιμοποιούν δημοσιογράφους ως πράκτορές τους

Alexander Shcherbak/TASS
Freepen.gr - Οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ χρησιμοποιούν δημοσιογράφους ως πράκτορές τους κατά παράβαση των αμερικανικών νόμων, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες "γιόρτασαν" τον ένα χρόνο από τη σύλληψη του Έβαν Γκέρσκοβιτς, του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, που κατηγορείται για κατασκοπεία στη Ρωσία, η διπλωμάτης επέστησε την προσοχή στον τρόπο με τον οποίο φαίνεται ένα από τα τελευταία τεύχη Μαρτίου της Wall Street Journal - σχεδόν ολόκληρη η πρώτη σελίδα είναι κενή. "Και μόνο το ασπρόμαυρο πρόσωπο του Έβαν Γκέρσκοβιτς, ενός Αμερικανού πολίτη που κρατείται ως ύποπτος για κατασκοπεία, που πιάστηκε επ' αυτοφώρω, με τη φράση 'Η ιστορία του θα έπρεπε να είναι εδώ'", έγραψε στο κανάλι της στο Telegram. "Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς θα μπορούσε να έχει γράψει για τους τρομοκρατικούς βομβαρδισμούς ρωσικών πόλεων από το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου τους τελευταίους μήνες. Οι μαχητές βομβαρδίζουν επίσης δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών δημοσιογράφων - θα μπορούσε να είναι ένα ρεπορτάζ από ένα hot spot που οι ίδιοι οι Αμερικανοί δημιούργησαν διοχετεύοντας όπλα και πληροφορίες στους μαχητές", τόνισε.

"Θα μπορούσε να γράψει ένα σπουδαίο άρθρο για όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν από το καθεστώς του Κιέβου: Oles Buzina, Pavel Sheremet, Andrey Stenin, Anatoly Klein, Igor Kornelyuk, Anton Voloshin και πολλούς άλλους. Θα μπορούσε, αλλά για κάποιο λόγο δεν έγραψε [γι' αυτό] όλα αυτά τα χρόνια που εργαζόταν στη Ρωσία. Θα μπορούσε, αν ασκούσε τη δημοσιογραφία και όχι την κατασκοπεία", τόνισε η εκπρόσωπος. "Παρεμπιπτόντως, δεν αποκλείω τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν δημοσιογράφους ως πράκτορές τους κατά παράβαση της αμερικανικής νομοθεσίας", είπε η ίδια.

Η Ζαχάροβα επεσήμανε το γεγονός ότι "καμία εφημερίδα στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ παρόμοια μαύρη εικόνα" για να υποστηρίξει τον Αμερικανό δημοσιογράφο Γκονζάλο Λίρα, "ο οποίος πέρασε οκτώ μήνες στους θαλάμους βασανιστηρίων μιας ουκρανικής φυλακής και τελικά δολοφονήθηκε από την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας τον Ιανουάριο". "Παρεμπιπτόντως, έχει ανοίξει ποινική υπόθεση στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του; Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail