Η Ουκρανία μετατρέπεται από κυρίαρχη χώρα σε προτεκτοράτο της Δύσης, λέει ο Ούγγρος πρωθυπουργός

miniszterelnok.hu
Freepen.gr - Η Ουκρανία δεν μπορεί πλέον να θεωρείται ανεξάρτητη χώρα, καθώς το Κίεβο εξαρτάται πλήρως από τη βοήθεια της ΕΕ και των ΗΠΑ για να επιβιώσει, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

"Η Ουκρανία δεν είναι πλέον κυρίαρχο κράτος. Η Ουκρανία είναι πλέον απλώς ένα προτεκτοράτο της Δύσης. Έτσι, χωρίς να παίρνει τα χρήματα και τα όπλα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία ως κράτος θα έπαυε να υφίσταται", δήλωσε μιλώντας στο National Conservatism Conference στις Βρυξέλλες.

Ο Όρμπαν πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει μια νεκρή ζώνη μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας και η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως τέτοια. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δε θα ανεχθεί την επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας προς τα σύνορά της.

Ο Όρμπαν σημείωσε νωρίτερα πως δε θα αφήσει κανέναν να σύρει την Ουγγαρία στην στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία. Είπε επίσης ότι είναι αντίθετος με περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail