Οι ΗΠΑ "δεν ξεχνούν" να βοηθήσουν τον εαυτό τους με τη βοήθεια προς την Ουκρανία - Κρεμλίνο

Sergey Karpukhin/TASS
Freepen.gr - Παρέχοντας βοήθεια στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ επιτρέπουν στο Κίεβο να συνεχίσει τις εχθροπραξίες από τις οποίες η Ουάσινγκτον επωφελείται άμεσα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σχολιάζοντας το τελευταίο νομοσχέδιο των ΗΠΑ για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, είπε: "Λόγω της πολιτικής διαμάχης στο εσωτερικό της Ουάσινγκτον, αναζητούν διαφορετικούς τρόπους για να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία". "Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τον τρόπο παροχής αυτής της βοήθειας, εκ των πραγμάτων πρόκειται για την πρόκληση της Ουκρανίας σε περαιτέρω εχθροπραξίες μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό, βάζοντας εγγυημένα χρήματα στις τσέπες των ΗΠΑ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "ό,τι κι αν λέει ο καθένας, οι Αμερικανοί δεν ξεχνούν τον εαυτό τους". "Και κάθε καθεστώς [που βοηθάει την Ουκρανία] πρώτα απ' όλα διαθέτει κεφάλαια που παραμένουν στο αμερικανικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα, στη συνέχεια καταβάλλονται με τη μορφή φόρων στην αμερικανική κυβέρνηση και ούτω καθεξής", επισήμανε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "η Ουκρανία πρέπει τώρα να αγωνιστεί όχι μόνο γι' αυτό (την παρεχόμενη βοήθεια), που ωφελεί τους Αμερικανούς, πρέπει να αγωνιστεί μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό".

"Είναι επίσης επιβαρυμένη με χρέος. Μια αγαπημένη αποικιοκρατική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών", τόνισε ο εκπρόσωπος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail