Καμία ανάπαυση για τον ουκρανικό στρατό ούτε στο μέτωπο ούτε στα μετόπισθεν

Freepen.gr - Τα ρωσικά πλήγματα ακριβείας δεν αφήνουν καμία ανάπαυση στον ουκρανικό στρατό στις πίσω περιοχές. Η εξαντλημένη ουκρανική αεράμυνα δεν μπορεί πλέον να αποκρούσει αποτελεσματικά τα συνεχή συνδυασμένα πλήγματα. Παρά τις προσπάθειες του Κιέβου να κατηγορήσει τους Ρώσους για τις επιθέσεις σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις, η αλήθεια είναι όλο και πιο δύσκολο να κρυφτεί, γράφει το southfront.press.

Τη νύχτα της 18ης Απριλίου, νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων έπληξε ουκρανικές στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις στις περιοχές του Χάρκοβο και του Κιέβου.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν στην πόλη Βισγκόροντ, όχι μακριά από την ουκρανική πρωτεύουσα. Ο στόχος της επίθεσης δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί- αλλά η πόλη φιλοξενεί μια μεγάλη εγκατάσταση αποθήκευσης ενέργειας με αντλησιοταμίευση.

Ενώ το Κίεβο απειλεί τη Ρωσία με συνέχιση των χερσαίων επιχειρήσεων στις παραμεθόριες περιοχές, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις παραμεθόριες περιοχές Χάρκοβο και Σούμι. Χθες το βράδυ, ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικό ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό ματαίωσαν σχέδια ουκρανικών ομάδων εφόδου να εξαπολύσουν επιθέσεις στη ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι έφτασαν σε στόχους στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας. Ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή Ιβάνο-Φρανκίβσκ φέρεται να δέχθηκε επίθεση. Η εγκατάσταση χρησίμευε ως εφεδρικό αεροδρόμιο για την ουκρανική πολεμική αεροπορία. Κατά τη διάρκεια των μαζικών ρωσικών χτυπημάτων, ουκρανικά αεροσκάφη μετακινούνται εκεί από τις γειτονικές περιοχές. Χρησιμοποιείται επίσης για την επισκευή στρατιωτικών αεροσκαφών.

Περισσότερα πλήγματα αναφέρθηκαν στην ίδια την πόλη Ivano-Frankivsk, όπου καταστράφηκαν ένα σημείο προσωρινής στρατιωτικής ανάπτυξης και μια αποθήκη πυρομαχικών.

Ένα άλλο στρατιωτικό αεροδρόμιο που χτυπήθηκε χθες το βράδυ φέρεται να ήταν το περιβόητο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsk, το οποίο στοχοποιείται σε τακτική βάση για να αποτραπεί η ανάπτυξη μαχητικών F-16 του ΝΑΤΟ εκεί.

Οι ρωσικές επιθέσεις στα ουκρανικά μετόπισθεν συνεχίζονται νυχθημερόν. Στις 17 Απριλίου, ρωσικοί πύραυλοι προκάλεσαν βαριές απώλειες στον ουκρανικό στρατό, που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο στο Τσερνίχοφ. Ένα άλλο χτύπημα κατέστρεψε πολλούς Ουκρανούς στρατιωτικούς που κρύβονταν σε ένα σχολείο στην Konstantinovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Από την άλλη πλευρά, οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να επιτύχουν νίκες μόνο όταν οι επιθέσεις τους εξαπολύονται με τη στενή υποστήριξη του στρατού του ΝΑΤΟ.

Πιθανότατα προετοιμάζοντας μια νέα επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ-Ουκρανίας επιτέθηκαν σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στη βόρεια Κριμαία. Η ρωσική αεράμυνα που αναπτύχθηκε εκεί υπέστη απώλειες από τα πλήγματα των αμερικανικών πυραύλων ATACMS. Τα πλήγματα συντονίστηκαν από αμερικανικό αναγνωριστικό UAV που εντοπίστηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail